Dünya lezzetlerini araştırarak en iyileri listeleyen Taste Atlas bu sefer Türk mutfağının en kötü lezzetlerini yayınladı. Listede bakın hangi yemeklere yer verildi?
Dünyanın farklı noktalarındaki yemekleri ve coğrafi işaretli ürünleri listeleyen Taste Atlas, kullanıcı yorumları ve eleştirmen puanlarına göre şimdi de Türkiye’nin en kötü yemeklerini açıkladı. Türk mutfağından 10 lezzete yer verilen liste kimini kızdırırken kimi de Taste Atlas’a hak verecek gibi…
TÜRKİYE’NİN EN KÖTÜ YEMEKLERİ
KAPUSKA
Lahanadan yapılan kapuska; et, bulgur ve pirinç gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Lahana tamamen yumuşayana dek haşlandıktan sonra et ve diğer malzemelerle bir araya getirilir.
BEYİN SALATASI
Kuzu beyni kullanılarak yapılan bu salata; domates, limon suyu ve maydanozla zenginleştiriliyor. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan salata Taste Atlas’a göre ise Türkiye’nin en kötü yemeklerinden ikincisi.
KAYMAKLI KAYISI
Kuru kayısıların ilk olarak limon aromalı şerbette yumuşayana kadar pişirilmesi sonra da manda sütünden yapılan kaymakla doldurulmasından oluşuyor. Üzeri ise öğütülmüş antep fıstığıyla sarılır.
MAHLUTA
Bir çorba olan mahluta; kırmızı mercimek, soğan, salça, pirinç, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ve karışımından yapılıyor. Soğanlar incecik kıyılarak zeytinyağında yumuşayana kadar sotelenir. Tencereye salça ve soğan eklenerek pişirildikten sonra mercimek, pirinç ve su eklenir.
OSMANLI MACUNU
Bizim en sevdiğimiz sokak lezzetlerinden olan Osmanlı macunu, Taste Atlas’ın 5’inci sırasında yer alıyor. Küçük ocaklarda yapılan renkli macunlar, tahta bir çubuğa sarıldıktan sonra limon sıkılarak tüketilir.
KUZU KELLE
Koyun kafası kullanılarak yapılan bu yemek iki geleneksel yöntemle hazırlanıyor; kelle söğüş olarak bilinen haşlanarak soğuk servis edilen ya da kavrularak sıcak servis edilen.
HOŞAF
Genelde kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan meyve kompostosudur. Meyveler şekerle kaynatıldıktan sonra karışım soğumaya bırakılır. Buzdolabında ne kadar uzun beklerse lezzeti o kadar artar.
TÜRLÜ
Genelde Türk ratatouille olarak söylenen türlü, kuzu ya da dana eti ve sebzelerle yapılan bir güveçtir. Güveçte; kabak, patlıcan, soğan, bamya, taze fasulye ve patates kullanılır. Bu karışım ise sarımsak, domates sosu, defne yaprağı, tarçın ve taze otlarla tatlandırılır.
ETLİ TAZE FASULYE
Türk menşeli geleneksel bir güveç olan etli taze fasulye, kuzu edi ya da dana eti, soğan, domates, tereyağı, salça, tuz ve karabiberden yapılır. Et tereyağında kavrulduktan sonra soğan, salça ve doğranmış domatesle harmanlanır.
HANIM GÖBEĞİ
Hanım göbeği, ortasından çukur açarak bastırılan, ardından kızgın yağda kızartılarak şeker şurubuna bastırılan choux böreği toplarından oluşuyor.