Bu lezzete ‘aşk meyvesi’ deniyor, ekenin yüzü gülüyor! Yemek isteyen 125 TL’yi gözden çıkarıyor

Bu lezzete ‘aşk meyvesi’ deniyor, ekenin yüzü gülüyor! Yemek isteyen 125 TL’yi gözden çıkarıyor

Türkiye'nin tarım merkezinde bereketli hasat dönemi başladı. Aşk meyvesi olarak biliniyor hem yiyen hem de eken fazlasıyla kazanıyor. Kilosu 125 TL'den satılıyor dört bir yandan yoğun talep alıyor.

Hatay'dan Mersin'in Erdemli ilçesine yerleşen 5 çocuk babası Mustafa Akdoğan, çocuklarının da desteği ile birlikte 12 dönümlük bahçesinin 8 dönümünde tropikal meyve yetiştirmeye başladı. 2 yıl öncesinde deneme amacıyla bahçesine ektiği tropikal meyvelerden çarkıfelek ve aşk meyvesini fidandan büyüttü. Akdoğan örnek fidelerde verimin fazla olduğunu belirtirken talebinde oldukça yüksek olduğunu söyledi. 12 dönümlük bahçenin 8 dönümünde Passiflora ikili olduğunu belirten Akdoğan, açıkta ciddi ürünlerden ciddi kazanç sağladığını da aktardı.

KASA KASA ÜRÜN TOPLUYOR

Her gün kasa kasa hasat yapmaya başladığını ifade eden Akdoğan, birçok müşterinin bahçeye gelerek kendi elleriyle topladığı ürünleri satın aldığını belirtti. Mustafa Akdoğan, "İlk başta deneme amaçlı birkaç kök ektik. Verim ve satışı olunca bahçeye demir direkler getirdik. 8 dönüm alana passiflora ile avokado ektik. Şu anda hasat zamanı, hemen hemen her gün topluyoruz. Her günde müşterilimiz gelerek alıyor. Satışımız iyi, piyasası 100 ile 125 TL arasında, biz 100 TL'den veriyoruz. Memnun oluyoruz. Ürünün maşallahı var, meyveyi beklediğimizden iyi aldık. Bu sene sıcak ama ürün yine de iyi" ifadelerini kullandı.

Erdemli'de Passiflora Hasadı Başladı, Talep Yüksek

Tropikal meyvelere ilgi duyan müşteri Betül Özyaka, bu meyveyi çok sevdiğini belirterek çok değerli olduğunun altını çizdi. Bahçeden çarkıfelek alan Ümit Yıldız ise Erdemli'de yazlığa geldiklerini ve sürekli bahçeden ürün aldıklarını aktardı. Pasiflorayı denediklerinde hoşlarına gittiğini aktaran Yıldız, birçok faydası olduğunu belirterek sıklıkla tüketmeye çalıştıklarını aktardı.

AŞK meyvesini üretti herkes o tarlaya koştu. Hasat başladı kilosu 125 TL yiyen bir kez daha

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN