Bu köye hastalık uğramıyor! Türkiye'nin en uzun ömürlü köyünün sırrı ortaya çıktı: Köyde ilaç bile kullanan yok

Bu köye hastalık uğramıyor! Türkiye'nin en uzun ömürlü köyünün sırrı ortaya çıktı: Köyde ilaç bile kullanan yok

Bu köy dünyanın en uzun yaşam süresine sahip insanların yaşadığı bir köy olarak biliniyor. Öyle ki bu köyde yaşayan bazı kimseler onlarca padişah, başbakan ve cumhurbaşkanı görüşmeleriyle biliniyor. İşte Türkiye’nin en uzun ömürlü köyü…

EKOL TV’nin haberine göre, Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Bağarası köyü hem Türkiye’nin hem de dünyanın en uzun yaşam süresine sahip insanlarının yaşadığı bir köy olarak biliniyor. Bu köyde yaşayan ve dünyanın en uzun yaşayan insanı olarak gündeme gelen Zaro Ağa, tam 157 yaşında vefat etti. Zaro Ağa, Yaşamı süresince 10 Osmanlı padişahı, 5 Başbakan ve 1 cumhurbaşkanı gördü. Öte yandan bazı Türk ve yabancı kaynaklarda yer alan bilgilere göre Zaro Ağa, dünyanın bilinen en yaşlı insanı. Söz konusu bu köyde asırlık ömre sahip başka insanlar da bulunuyor.

yeni-proje-9.jpg

BİLİM İNSANLARI İNCELEMEDE BULUNDU

Bağarası köyü sakinlerinin yaşam süresinin uzunluğu hem ülkemizde hem de dünyada dikkat çekerken özellikle 1933 yılında 157 yaşındayken vefat eden Zaro Ağanın yaşamı merak konusu oldu. Öyle ki Zaro Ağa vefat ettikten sonra Japonya’dan ve Amerika’dan bilim insanları gelerek bu köyde incelemeler yaptı.

Bağarası köyünde Zaro Ağa gibi uzun yıllar yaşayan birçok insan bulunuyor. Burada yaşayan insanların yaşam süreleri ortalamanın ciddi derecede üzerinde bulunuyor. Bunların yanı sıra burada yaşayanlar da şeker bir gül tansiyon ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalıklar bulunmuyor.

yeni-proje-8-001.jpg

“İLAÇ KULLANMIYORUM OTLARI YİYORUM”

EKOL TV'de yer alan habere göre köy sakinleri uzun yaşamın sırrı sorulduğunda ise, "Bilmiyorum artık yiyeceklerden mi, havadan mı, sudan mı? Biz de bilmiyoruz. Gilgil otu diyoruz biz aynı buğday gibi ama bunun tanesi beyaz. Uzun yaşatıyor insanları. Ben pek ilaç kullanmıyorum bu otları yiyorum" cevabını verdi.

yeni-proje-7-001.jpg

UZUN YAŞAMASININ SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Zaro Ağanın akrabaları ve köylüleri onun bu kadar uzun süre yaşamasının altında yatan sırrı tükettiği besinler olarak görüyor. Öyle ki Zaro Ağanın sarımsak, yoğurt ve Bitlis yöresine has gezo pekmezi tükettiği söyleniyor. Uzun yaşamın bir diğer sırrı ise gilgil darısından yapılan ekmek ve çorba.

yeni-proje-6-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN