Bu kişiler daha fazla doğalgaz ve elektrik faturası ödeyecek! Bakan Bayraktar resmen açıkladı

Bu kişiler daha fazla doğalgaz ve elektrik faturası ödeyecek! Bakan Bayraktar resmen açıkladı

Doğalgaz ve elektrik faturalarına gelire dayalı ödeme düzenlemesi geliyor. Gelir grubu yüksek olan tüketicilere maliyetlerin daha çok yansıtılması hedefleniyor. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına yönelik yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'de konuşan Alparslan Bayraktar, mevcut desteklerin imkanlar doğrultusunda devam edeceğini ve ilerleyen dönemde gelir durumuna göre farklı bir faturalandırma modeline geçiş yapılabileceğini belirtti.

1 MİLYON ABONE ETKİLENECEK

Bakan Bayraktar, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz" dedi.

Özellikle yüksek tüketim grubunda yer alan yüzde 3'lük dilimin maliyet esaslı fiyatlandırma sistemine geçeceğini ve bu düzenlemenin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesinin planlandığını açıklayan Bakan Bayraktar, bu uygulamanın yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN