Bu kez İstanbul'u değil burnunun dibini uyardı! 7'nin üzerinde geliyor: Aman dikkat

Bu kez İstanbul'u değil burnunun dibini uyardı! 7'nin üzerinde geliyor: Aman dikkat

Büyük İstanbul depremi için gün sayan uzmanlardan açıklamalar peş peşe geliyor. Bu kez hedef İstanbul değil o şehir oldu. 7 üzerinde deprem sinyali veren uzman isim İstanbul'un burnunun dibi için uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili kritik uyarılarda bulundu. Tekirdağ'ın deprem riski altında olduğunu belirten Çelik, bölgedeki yapı stokunun yetersiz olduğunu vurguladı ve 7’nin üzerinde bir deprem beklendiğini açıkladı. İstanbul’un da bu tehlikeden muaf olmadığını ifade eden profesör, yapıların hazır olmamasının büyük bir risk oluşturduğunu söyledi.

"TEKİRDAĞ DİKKAT! 7’NİN ÜZERİNDE DEPREM KAPIDA"

Tekirdağ'da düzenlenen deprem çalıştayında konuşan Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, 1912 yılında Şarköy'de meydana gelen büyük depremi hatırlatarak, Marmara Denizi’ndeki aktif fay hattında 7'nin üzerinde bir depremin beklendiğini açıkladı. Çelik, Tekirdağ'daki yapı stokunun bu büyüklükte bir depreme hazır olmadığını ve bu durumun büyük bir tehlike yarattığını dile getirdi.

Profesör bir ilimizi aman aman diyerek uyardı - Gündem Haberleri

"İSTANBUL DA AYNI TEHLİKE ALTINDA"

Çelik, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'teki yapı stoklarını Tekirdağ ile karşılaştırarak, Türkiye genelinde benzer risklerle karşı karşıya olunduğunu belirtti. İstanbul’un da büyük bir tehlike altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, 7.3 veya 7.5 büyüklüğünde bir depreme karşı şehirdeki yapıların hazır olmadığını vurguladı. Devletin elinden geleni yaptığını fakat konutlardaki finansal sorunların çözülmediğini de sözlerine ekledi.

tekirdag-deprem.jpg

BÜYÜK DEPREME HAZIR MIYIZ?

Çelik, olası bir depremde özellikle Marmara bölgesindeki yapıların ciddi şekilde zarar görebileceğini belirterek, "Türkiye’deki yapı teknolojileri benzer. Bu risk yalnızca İstanbul ve Tekirdağ’ı değil, Bursa ve İzmir gibi diğer büyük şehirleri de tehdit ediyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN