Bu işte sadece kadınlar var! Kenar mahallelerde her yıl imece usulüyle yapılıyor, ev ekonomisine katkı sağlanıyor

Bu işte sadece kadınlar var! Kenar mahallelerde her yıl imece usulüyle yapılıyor, ev ekonomisine katkı sağlanıyor

Kenar mahallelerde her yıl imece usulü ile yapılıyor bu işin başında kadınlar yer alıyor. Yaz aylarında yapılan bu ürün kış aylarında bolca tüketiliyor. Kadınlar kış hazırlıklarında birbirinden destek alıyor ev ekonomisine katkı sağlıyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılan ve geleneksel lezzetlerin başında gelen kışlık yufka ekmeği hem ev hanımlarına sosyalleştiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kırıkkale'nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan kışlık yufkalar kırsal mahallelerde kış aylarında bolca tüketiliyor. Kadınlar yufka ekmeği yapmak için yardımlaşıyor satılan ürünler bütçeye katkı sağlıyor. İşte tüm detaylar…

EV HANIMLARININ CEBİNİ DOLDURUYOR

Kırıkkale'nin köyleri başta olmak üzere şehir merkezinden uzak mahallelerde yaşayan aileler de kışlık hazırlığını sürdürüyor. Kış aylarında bolca tüketilen yufka ekmeği yapmak için bir araya gelen kadınlar sabahın erken saatlerinde hamur yoğurmaya başlıyor. Bu işte yardımlaşmanın önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor.

Kışlık yufka ekmeği yapımına başladılar - Eskişehir Haber

Her gün torbalar dolusu un mahallede işlenerek yufka ekmeğine dönüşüyor. Kadınlar bir yandan yufkaları açıyor bir yandan hayatın koşuşturmacasını yakalamaya çalışıyor. Günlük yufka yapımında yalnızca yufka ekmeği değil bazlama ve çöreklerin yapılarak kış aylarına hazırlandığı da belirtildi. Kırıkkale'nin kenar mahalle köylerinde yapılan kışlık yufka hazırlığı yalnızca bir besin olmaktan çok öte görülüyor. Kadınlar yufka ekmeği yaparken hem sosyalleşiyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Kışlık yufka geleneği ise nesillerdir anneden çocuğa aktarılıyor.

Sofraların vazgeçilmezi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN