Bu babanın çocukları süper zeki! Çiftçilik ve arıcılıktan nerelere geldiler! Doktor, mühendis, öğretmen, mimar…

Bu babanın çocukları süper zeki! Çiftçilik ve arıcılıktan nerelere geldiler! Doktor, mühendis, öğretmen, mimar…

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşamını sürdüren Hamza Onat, çiftçilik ve arıcılık yaparak okuttu 10 çocuğunun hepsini meslek sahibi yaptı. Süper zeki bir aileye sahip olan Hamza Onat, bir aileden doktor, mühendis, öğretmen, mimar çıkarmayı başardı.

Yüksekova'ya bağlı Kadıköy (Kürtçe ismiyle Qadyan) köyünde yaşamını sürdüren Hamza Onat, çiftçilik ve arıcılık yaparak 10 çocuğunu okutmayı başardı. Tüm çocuklarına iyi bir meslek sahibi yapan çiftçi Onat’ın çocuklarından 3'ü doktor, 3’ü öğretmen, 2’si mimar, birisi inşaat mühendisi oldu. En küçük çocuğu ise tıp fakültesinin 4 sene eğitimi alıyor.

10 ÇOCUĞUNU İŞ SAHİBİ YAPTI

10 çocuğunun hepsini okuttuğunu belirten Hamza Onat, “68 yaşındayım. Bu köyde yaşıyorum. 4’ü kız, 6’sı oğlan 10 çocuğum var. Dürüstlükle, helal bir şekilde hepsini arıcılıkla, çiftçilikle okuttum.” dedi. Çocuklarından üçünün Doktor, ikisini Mimar, birinin inşaat mühendisi ve üçünün öğretmen olduğunu ifade eden Onat, en küçüğünün ise tıp fakültesi 4 sınıf öğrencisi olduğunu vurguladı.

Arıcılıkla 3 doktor, 3 öğretmen, 2 mimar, 1 mühendis yetiştirdi - Gündem Haberleri

Kendisinin yalnızca 5 sene eğitim aldığını ifade eden Onat babasının kendini okutmadığını ve içindeki okuma aşkını çocuklarına yaşattığını söyledi. 2 sene boyunca askerlik yaptığını ifade eden Onat, “Pazar olunca bizim taraflardan olan ve okuma yazması olmayan askerler için ben onlar için mektup yazardım.” dedi.

Yüksekova'da bir başarı hikayesi: Çiftçilik ve arıcılıkla 10 çocuğunu okuttu​​​​​​​

ÇOCUKLARININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Okumanın içinde kaldığını ifade eden ve bu aşkla Kendinden küçük kardeşlerini okutmaya çalıştığını ifade eden Onat, kardeşlerinin devam etmediğini ancak çocuklarının üzerine çok düştüğünü söyledi. Onat, çocuklarını her daim Destek olduğunu belirterek, “Allah kısmet verdi. Allah birine verirse kimse ondan alamaz. Dünya üzerinde benimki gibi huzurlu bir aile yoktur.” sözlerini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN