Bu ayda doğan çocuklar uzun yaşıyormuş: Araştırmada ilginç detaylar da var

Bu ayda doğan çocuklar uzun yaşıyormuş: Araştırmada ilginç detaylar da var

Yapılan uzun yıllara dayanan araştırmalar, çocukların doğdukları ayların yaşam süreleri üzerinde etkili olabileceğini ortaya koydu.

Çalışmalar, özellikle Mayıs ve Kasım aylarında doğan çocukların, diğer aylarda doğanlara göre daha uzun bir ömre sahip olma eğiliminde olduklarını gösteriyor. Bu aylarda doğan çocukların daha sağlıklı bir yaşam sürdürme olasılıklarının daha yüksek olduğu ve daha az sağlık sorunu yaşadıkları gözlemlendi. Bu bulgular, bilim insanlarının çocukların doğum aylarının sağlık ve uzun ömür üzerindeki etkilerini daha fazla araştırmalarına yol açtı.

Uzun ömür konusuna dair popüler eserlerden biri olan ‘İkigai: Uzun ve Mutlu Bir Yaşamın Japon Sırrı’, dünyanın en uzun yaşayan insanlarının bulunduğu ‘mavi bölgeler’e dikkat çekiyor. Héctor García ve Francesc Miralles’in kaleme aldığı kitap, uzun ve sağlıklı bir yaşamın sadece fiziksel aktivitelerle sınırlı olmadığını vurguluyor.

img-3755.jpeg

araştırmaya göre, 100 yaşına kadar yaşayan insanların benzer kişilik özellikleri taşıdıkları görülüyor. Bu insanların ortak özelliklerinden biri olumlu bir tutuma sahip olmaları. Araştırmanın ortak yazarlarından Dr. Nil Barzilai, uzun yaşayan insanların genellikle iyimser, dışa dönük ve hayatı kesintisiz bir şekilde ilerleten bireyler olduklarını belirtiyor. Örneğin, 98 yaşındaki Larry Janisse, hayatın her anında gülmenin önemine vurgu yaparak, mizahın hayatının önemli bir parçası olduğunu ifade ediyor.

Bir diğer önemli özellik ise yüksek derecede duygusal farkındalık. Uzun yaşayan insanlar, duygularını bastırmıyor ve çevrelerindekilere nasıl hissettiklerini açıkça ifade edebiliyorlar. Bu, ilişkileri güçlendirebilir ve sorunları çözme isteğini artırabilir. Barzilai, bu özelliklerin uzun ömürle ilişkili olduğunu belirtse de, bu özelliklerin gerçekten yaşam süresine katkıda bulunup bulunmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN