Böyle fırsat penceresi kolay kolay açılmaz! Ünlü ekonomist önerdi: Boşta param olsa valla alırdım

Böyle fırsat penceresi kolay kolay açılmaz! Ünlü ekonomist önerdi: Boşta param olsa valla alırdım

Böyle fırsat penceresi bir daha kolay kolay açılmaz! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan öneri: "Boşta param olsa valla alırdım" diyerek yatırımcılara seslendi...

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası politika hataları ve artan resesyon beklentileri, jeopolitik gelişmelerle birleşerek büyük düşüşlere yol açtı. Türkiye'de Borsa İstanbul, haftaya sert satışlarla başladı ve yatırımcılar panik içerisinde.

BIST 100 endeksi, güne yüzde 6,7’lik bir düşüşle başladı. Endeks bazlı devre kesiciler devreye girdi ve işlemler yeniden başladığında satışlar yüzde 7'yi aştı. Bu durum, endeksin ikinci kez devre kesiciye takılmasına neden oldu. BIST 30 vadelilerindeki düşüşler de yüzde 7'ye ulaştı.

Asya piyasalarında yaşanan keskin satışlar, bu haftaya tarihi bir çalkantı getirdi. Japonya'nın borsa endeksleri, 1987'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Güney Kore'nin Kosdaq endeksi de rekor düzeyde değer kaybı gördü.

ABD borsa endeksleri, Cuma günü sert bir değer kaybı yaşadıktan sonra yeni haftaya da olumsuz bir başlangıç yaptı. Nasdaq 100 endeksi vadelilerinde düşüş yüzde 6'ya yükseldi. Piyasalarda Fed’in para politikası ile ilgili belirsizlikler ve jeopolitik kaygılar, satış baskısını artırdı.

"BU FIRSAT PENCERESİ BİR DAHA KOLAY KOLAY AÇILMAZ"

Dövizden hemen çıkın! Atilla Yeşilada yatırımcıları uyardı... Merkez Bankası silahını çıkarıyor

Bu düşüşlerin ardından ekonomistlerin görüşleri merakla takip ediliyor. Ekonomist Atilla Yeşilada, yaşanan düşüşlerin ardından ‘al’ tavsiyesinde bulunarak X hesabında bir paylaşımda bulundu. Yeşilada, "BİST-100 kaportayı dağıttı. Valla boşta param olsa, hisse alırım. Bu fırsat penceresi bir daha kolay kolay açılmaz. Borsa İstanbul ana endeksi iki devre kesicinin devreye girmesinden sonra sadece %4,5 düştü. Merkez Bankası USD'nin yükselmesine izin verdi, CDS primlerinde bir miktar artış oldu... Türkiye bu mükemmel fırtınaya görece az yabancı finansal yatırımla yakalandığı için şanslı. Bana göre bu, ucuz TL varlıklarına yükleme yapmak için iyi bir fırsat" şeklinde yorumda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN