Boşuna selektör yapmayın! Radara takılma dönemi bitiyor: Artık herkes yerlerini görebilecek

Boşuna selektör yapmayın! Radara takılma dönemi bitiyor: Artık herkes yerlerini görebilecek

Google, Türkiye’de sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulama ile geliyor. Yıllardır yurtdışında kullanılan uygulama artık Türkiye’yi de kapsarken, radara takılma dönemi bitiyor. İşte o yeni uygulamanın detayları…

Google’ın Maps uygulaması ile 2019 yılında yurtdışında başlattığı uygulama şimdilerde Türkiye’ye gelecek. Bu uygulama sayesinde sürücülerin sürüş esnasında yaşadıkları olumsuzlukları anında bildirmeleri sağlanırken özellikle herkesin korkulu rüyası olan radarı fark etmek için de kolaylık sunulacak…

Google, 2019 yılında yurtdışında başlattığı özelliğini Türkiye'ye getirerek Google Maps üzerinde önemli bir güncelleme yapıyor. Yeni "Trafik Bildirimi" özelliği ile kullanıcılar, yolda karşılaştıkları kazaları, yavaşlama bölgelerini, yol çalışmalarını, kapalı şeritleri, arızalı araçları, yabancı nesneleri ve radar noktalarını diğer sürücülere bildirebilecekler.

GOOGLE MAPS TRAFİK BİLDİRİMİ UYGULAMASI NE İŞE YARIYOR?

Google Maps uygulamasını açarak konumunuzu belirledikten sonra, "Trafik Bildirimi" özelliği sayesinde şu durumları bildirebilirsiniz:

  • Kazalar
  • Yavaşlama bölgeleri
  • Yol çalışmaları
  • Kapalı şeritler
  • Arızalı araçlar
  • Yabancı nesneler
  • Radar noktaları

google-maps-uygulamasi.jpg

Bu bildirimleri eklerken veya yanlışlıkla eklediğiniz bir bildirimi geri alırken "geri sayım bitmeden" düzenleme yapabilme imkanınız bulunuyor.

ŞOFÖRLERE GÜVENLİ VE BİLİNÇLİ SÜRÜŞ İMKANI SUNUYOR

Bu yeni özellik özellikle trafikteki güvenliği artırmayı hedefliyor. Ancak kullanıcılar tarafından yanlış amaçlarla veya kurallara uymayan sürücülerin uyarılması amacıyla da kullanılabilmektedir. Google, bu tür iletişim şekillerinin acil durumlar dışında kullanılmamasını ve kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını tavsiye ediyor.

Google Maps kullanıcıları, bu özellikle yoldaki beklenmedik durumları diğer sürücülerle paylaşarak daha güvenli ve bilinçli sürüşler yapabilirler. Bu sayede trafik akışı da daha düzenli hale getirilebilir.

Google Maps'teki yeni "Trafik Bildirimi" özelliği, kullanıcıların trafikte karşılaştıkları durumları anlık olarak paylaşmalarını ve böylece toplu olarak bilgi alışverişi yapmalarını sağlayarak sürüş deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu güncelleme ile Google, kullanıcıların trafikte daha bilinçli hareket etmelerine yardımcı olmayı ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN