Bosna Hersek’te Erdoğan’ın mesajının yarıda kesilmesine Özel’den tepki: Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince...

Bosna Hersek’te Erdoğan’ın mesajının yarıda kesilmesine Özel’den tepki: Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince...

Bosna Hersek'teki "Srebrenitsa Soykırımının 29. Yıl Dönümü Anma Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yarıda kesildi. Törende bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruma tepki gösterdiklerini belirterek, "Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince ve diğer ülkelerden cumhurbaşkanları konuşmuşken bizim cumhurbaşkanımızın mesajı yarıda kesilince tepki gösterdik ama kötü bir niyet olmadığına ikna olmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

1995 yılında, 8 binden fazla Boşnak sivilin ölümüne neden olan Srebrenitsa Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümünde, Bosna Hersek, Srebrenitsa’da düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Törende Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayınlandı. Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın törendeki mesajının yarıda kesildiğini ve buna tepki gösterdiklerini ifade etti.

'TAM FİLİSTİN NOKTASINDA YAYIN KESİLDİ'

Özel, "Sayın Erdoğan'ın bir video mesajı Türkiye adına her yıl olduğu gibi yayınlatıldı. Hep birlikte dinledik. Tam Filistin noktasında bir çağrı yaptığı sırada yayın kesildi ve bir sonraki konuşmacıya geçildi." dedi.

'TÜRKİYE'NİN MESAJININ KESİLMESİNİN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİM'

Belli bir süre yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Özel, "Sonra bizim güvenlik amirimizi çağırdığımda yetkililer gelmedi, bir yanda tören akıyordu. Tepkimizi dile getirmelerini, Türkiye'nin mesajının yarıda kesilmesinin doğru olmadığını, sayın Erdoğan'ın mesajının yeniden yayınlatılması gerektiğini söyledim. Çünkü hepimiz adına yayınlanan bir mesajdır." diye konuştu.

'SADECE SALONDA KESİLDİ DEDİLER'

Yapılan açıklamadan tatmin olduklarını belirten Özel, "Bize tatmin edici bir şekilde şu bilgiyi verdiler; sadece 1 dakikası kalmıştı, sadece salonda kesildi bir kablo temassızlığı yüzünden. Yayına tamamı gitti, biz İletişim Başkanlığı'ndan yetkililerin bunu doğrulaması üzerine açıklamadan tatmin olduğumuzu söyledik. Son 50 saniye olduğunu, canlı yayın olduğu için akışı bozmamak amacıyla başa dönemeyeceklerini söylediler. Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince ve diğer ülkelerden cumhurbaşkanları konuşmuşken bizim cumhurbaşkanımızın mesajı yarıda kesilince tepki gösterdik ama kötü bir niyet olmadığına ikna olmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, törene yolladığı video mesajda Filistin'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Srebrenitsa Soykırımına benzer bir karanlığın dünyanın hiçbir yerinde tekrarlanmaması için bu kararın ibret olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak 29 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan vahşetin bir benzerine bugün Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında Filistin halkı maruz kalıyor. 16 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 40 bin masum insanın katledilmesini, uluslararası kurum ve kuruluşlar tıpkı 29 sene evvel olduğu gibi sadece seyrediyor. Tüm dünya olarak insanlık ve samimiyet imtihanından geçiyoruz. Şunun bilinmesini isterim, Gazze'deki barbarlığın sorumluları da aynı Srebrenitsa'da olduğu gibi uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir. Türkiye olarak adaletin tecellisi ve katliamın faillerinin hesap vermesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN