Borsa, altın, dolarda bugün kıyamet kopuyor! Yatırımcılar sabah gözlerine inanamadı: İşte piyasada son durum!

Borsa, altın, dolarda bugün kıyamet kopuyor! Yatırımcılar sabah gözlerine inanamadı: İşte piyasada son durum!

Borsa, altın ve dolarda bugün kıyamet kopuyor! Haftanın ilk sabahında yatırımcılar gözlerine inanamadı! İşte piyasada son durum...

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından, küresel piyasalarda yoğun bir satış dalgası yaşandı. Bu satış dalgasının hafta başında daha da şiddetlendiği gözlemlenirken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerinde geç kaldığı algısı ve yükselen resesyon beklentileri piyasalardaki gerilimi artırıyor. Artan jeopolitik riskler de bu olumsuz tabloyu derinleştiriyor.

BORSA İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul'dan Yeni Duyuru! BİST Ne Zaman Açılacak? İşlemler İptal Edildi Mi? - Bitcoin Sistemi

Borsa İstanbul, yeni haftaya büyük bir düşüşle başladı. BIST 100 endeksi, güne yüzde 6,72'lik bir düşüşle 9,769 puandan giriş yaptı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 7,79 ve holding endeksi yüzde 5,97 oranında değer kaybetti. Borsa İstanbul, bu sert düşüşün ardından devre kesici uygulamasına geçti ve işlemler geçici olarak durduruldu. Saat 10.25'te yeniden açılan borsa, düşüşün devam etmesiyle tekrar devre kesti.

Saat 10.25 itibarıyla BIST 100 endeksi yüzde 7,07'lik bir kayıpla 9,733 puana geriledi. Aynı dakikalarda bankacılık endeksi yüzde 8,72, holding endeksi ise yüzde 6,05 değer kaybetti. Endeksin yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarıyla tetiklenen devre kesici sistemi, yatırımcıların panik satışlarının zararlarını minimize etmek için kullanılıyor.

ASYA PİYASALARINDA TARİHİ DÜŞÜŞLER

1200x675-asya-borsalari-pozitif-seyrediyor-1719820530981 - Sanayi Gazetesi

Asya piyasalarında da sert düşüşler yaşandı. Tayvan Taiex endeksi yüzde 8,4 düşüşle 19,830 puanla tarihinin en düşük kapanışını yaptı. Japonya’nın Nikkei endeksi yüzde 12 düşüşle 31,458 puana gerilerken, Topix endeksi de yüzde 12 değer kaybederek 2,227 puandan kapandı. Nasdaq 100 vadelileri yüzde 6,2 ve S&P 500 vadelileri yüzde 3,1 değer kaybetti.

Uzmanlar, bu tür ani ve derin satışların genellikle panik satışlarından kaynaklandığını belirtiyor ve bu satışların temel ekonomik göstergelerle desteklenmediğini ifade ediyor.

KRİPTO PARALARDA SERT DÜŞÜŞLER

Dünyada Kaç Kişinin Kripto Parası Var? Sayı İnanılmaz Boyutlara Ulaştı: İşte Son Rapor - Bitcoin Sistemi

ABD ekonomisine ilişkin artan resesyon endişeleri, kripto paralarda sert satışlara yol açtı. Bitcoin, 50 bin doların altına düşerek son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi ve son 24 saatte yüzde 18 değer kaybetti. Ethereum ise, 2021 yılından bu yana en büyük düşüşünü yaşadı ve ETH'deki kayıp yüzde 25’i buldu. Küresel kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saatte yüzde 15,70 oranında değer kaybederek 1,81 trilyon dolara düştü.

ALTIN VE DOLAR'DA ÖNEMLİ GELİŞMELER

Dolar, euro ve altın ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti... - Ekonomi Haberleri

Ons altın fiyatları, ABD'deki resesyon endişeleri ve Fed’in eylül ayında faiz indirimi yapabileceğine yönelik artan beklentilere rağmen kâr realizasyonları nedeniyle düşüş gösterdi. Saat 09.17 itibarıyla ons altın fiyatı yüzde 0,47 düşüşle 2,431 dolara geriledi.

Gram altın ise, ons altın ve dolar/TL’nin değer artışı ile tüm zamanların en yüksek seviyesini 2,657 liraya taşıdı. Şu anda gram altın yüzde 0,59 kayıpla 2,593 liradan işlem görüyor.

Dolar/TL, yeni haftaya hızlı bir başlangıç yaptı. Kur, Türkiye piyasalarının açılışıyla birlikte 33,3647 TL’ye yükselerek piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Saat 09.51 itibarıyla dolar, yüzde 0,30 artışla 33,3028 TL seviyesindeydi. Dolar, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatlerde uluslararası piyasalarda 33,7170 TL'ye kadar yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN