Borcu olanlar dikkat af gelebilir! SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu: O borçların tamamı silinecek

Borcu olanlar dikkat af gelebilir! SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu: O borçların tamamı silinecek

Borcu olanlar dikkat! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan müjdeli duyuru! Borcu olanlara af gelebilir! O borçların tamamı silinecek...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamaları, vergi borçlarına yönelik yeni bir yapılandırma düzenlemesinin milyonlarca vatandaşı sevindirdiğini gösteriyor. Erdursun’un belirttiğine göre, bu düzenleme kapsamında borçların bir kısmı silinecek ve gecikme faizleri affedilecek.

VERGİ BORÇLARINA YENİDEN YAPILANDIRMA GELİYOR

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Erdursun, vergi borçları için çıkarılacak yeni yapılandırma yasasıyla ilgili önemli detaylar paylaştı. Bu düzenleme, vergi mükelleflerini büyük ölçüde rahatlatacak. Borçlarını düzenli ödemekte zorlananların borçlarının hızla arttığını belirten Erdursun, bu yeni yapılandırma ile borçların bir kısmının silineceğini ve gecikme faizlerinin de hafifletileceğini açıkladı.

BANKA HESAPLARINA BLOKE VE E-HACİZ UYGULAMALARI

5000 TL emekli ikramiyesini Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) olanlar alacak mı? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Artan vergi borçları nedeniyle banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin yaygınlaştığına dikkat çeken Erdursun, bu durumun vergi mükellefleri üzerinde yarattığı baskının farkında olduklarını belirtti. Vergi borçlarının büyümesi, işyeri kapanışlarını artırırken, yeni işletme açma oranlarını da düşürüyor.

'BU BİR AF DEĞİL, YAPILANDIRMA FIRSATI'

Tediye ödemeleri ne kadar? Kamu işçisi ne kadar tediye ödemesi alacak? 3 taksit halinde yatacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Erdursun, "Son olarak 7440 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' ile vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma fırsatı sunuldu. Ancak bu bir af değil, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür" şeklinde bilgi verdi.

Özgür Erdursun, gelecekte vergi düzenlemelerinde yeniden yapılandırma olasılığına işaret ederek, vergi gecikme faiz oranlarının arttığını ve bu durumun vergi mükellefleri üzerindeki etkisinin ciddi olduğunu vurguladı. İşyeri kapanışlarının arttığı ve yeni işletme açma oranlarının düştüğü bir ekonomik ortamda, ticaret yapmanın ve işletme sürdürmenin giderek zorlaştığını ifade eden Erdursun, mali durumların düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN