Bolu Dağı Tüneli'nde çalışma: 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak

Bolu Dağı Tüneli'nde çalışma: 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak

İstanbul ve Ankara arasında ulaşımı sağlayan Bolu Dağı geçişinde yarından itibaren başlayacak çalışmalar nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapatılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü, 08.00'de başlayacak olan çalışmaların 19 Eylül saat 17.00'ye kadar süreceğini ve bu süre zarfında İstanbul istikametine gidecek araçların D-100 devlet yoluna yönlendirileceğini duyurdu.

Bolu Dağı geçişinin İstanbul istikameti, yarından itibaren başlayacak çalışmalar nedeniyle 50 gün süreyle trafiğe kapatılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul ve Ankara arasında ulaşımı sağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde kapsamlı bir yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada, Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında yer alan 23 kilometrelik kesimin (Bolu Tüneli dahil) İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının, çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılacağı belirtildi. Bu çalışmaların yanı sıra, bölgede bulunan iki viyadükte toplam dört derz değişimi yapılacak. Bu önemli bakım ve yenileme çalışmaları, sürücülerin güvenliğini artırmayı ve otoyolun hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Çalışmaların 50 gün süreceği belirtilirken, İstanbul istikametindeki trafik, bu süre zarfında D-100 devlet yolu üzerinden sağlanacak. Otoyolun Ankara istikameti ise trafiğe hizmet vermeye devam edecek. KGM, sürücülerin belirtilen tarihler arasında alternatif güzergahları kullanmaları gerektiğini ve trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmelerini tavsiye etti.

19 EYLÜL'DE AÇILMASI PLANLANIYOR

Bolu Dağı geçişinin İstanbul yönü, yarın sabah saat 08.00'den itibaren trafiğe kapatılacak ve 19 Eylül saat 17.00'de yeniden açılması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN