Bir zam daha geliyor! Litresi benzinle yarışacak: Sektör temsilcileri duyurdu: Stok yapan kazanacak

Bir zam daha geliyor! Litresi benzinle yarışacak: Sektör temsilcileri duyurdu: Stok yapan kazanacak

Zam furyası durmaksızın devam ediyor! Bu kez de ona zam: Litresi benzin ile yarışacak! Sektör temsilcilerinden açıklama geldi! Stok yapan kazanacak...

Temel gıda maddelerinden biri olan ayçiçek yağı, son dönemde fiyat artışlarıyla gündemde. Hem markalı ürünlerde hem de zincir marketlerin kendi markalı ayçiçek yağlarında belirgin bir yükseliş yaşanıyor. Ayçiçek yağının litre fiyatı hızla artarken, sektör temsilcileri fiyatların uluslararası piyasalara göre yüzde 25 daha yüksek seviyede olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarına yeni bir zam daha beklendiğini belirtiyor.

FİYATLAR BİR AYDA İKİ KEZ YÜKSELDİ

Ayçiçek yağlarına okkalı zam! Yağ krizi bitti derken yine başladı, bir litresi bile bakın ne kadar

Uzun süredir devletin kontrolü altında olan ayçiçek yağı fiyatları, son bir ayda iki kez zamlandı. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, en uygun fiyatlı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı bir ayda 20 TL arttı. Uluslararası piyasalarda ayçiçek yağının tonu 990-1000 dolar arasında seyrediyor. Ancak iç piyasada bu rakamın yüzde 25 daha yüksek seviyelerde uygulandığı ifade ediliyor.

MARKETLERDE FİYATLAR UÇTU

Büyük zam öncesi TMO'dan son fırsat! Ayçiçek yağında görülmemiş fiyat: 5 litre yağ resmen bedava

Zincir marketlerdeki fiyat artışları da dikkat çekiyor. Markalı ayçiçek yağı ürünlerinin 5 litrelik pet şişe fiyatı 279,95 TL’ye kadar yükselirken, marketlerin kendi markalı ürünleri dahi 229,50 TL’den satışa sunuluyor. Uzmanlar, fiyatlardaki bu artışın devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN