Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Bir tarafa yaz bir tarafa kış geliyor

Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Bir tarafa yaz bir tarafa kış geliyor

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklığı, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 5 dereceye kadar azalırken, Batı ve iç kesimlerde de 3 ila 5 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının Batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli, zamanla yurdun doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

1 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

1.jpg

2 HAZİRAN 2024 PAZAR GÜNÜ

1-001.jpg

3 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

4 HAZİRAN 2024 SALI GÜNÜ

1-003.jpg

5 HAZİRAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN