Bir tanesini koparanın ocağı sönecek! Cezası 150 bin lira: Güzelliğe aldanıp sakın dokunmayın

Bir tanesini koparanın ocağı sönecek! Cezası 150 bin lira: Güzelliğe aldanıp sakın dokunmayın

Bir tanesini koparanın ocağı sönecek! Bunu koparmanın cezası tam 150 bin lira! Güzelliğine aldanıp sakın dokunmayın...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Evri Mahallesi'ndeki nilüfer çiçekleri, güzellikleriyle dikkat çekerken, yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Doğal manzarasıyla ilgi çeken bu çiçekler, geceleri kapanıp suyun altına giriyor ve sabahları güneşin doğuşuyla tekrar su yüzeyine çıkıyor.

NİLÜFER ÇİÇEKLERİNİN KİRLİLİKLE MÜCADELESİ

Nilüfer çiçekleri, Evri Mahallesi'nde göl içerisine atılan şişe ve çöp gibi atıklar nedeniyle ciddi bir kirlilik sorunu yaşıyor. Bu kirlilik, çiçeklerin doğal yaşamını tehdit ederken, gölün genel ekosistemine de zarar veriyor.

Bu göldeki çiçekleri koparmanın cezası 150 bin lira - Dünya Gazetesi

KOPARMANIN CEZASI 150 BİN LİRA

Göldeki nilüfer çiçeklerini koparmanın cezasının 150 bin lira olduğu belirtilirken, yetkililer bölgenin turizme kazandırılması ve çiçeklerin koruma altına alınması için çalışmalar yapılmasını bekliyor. Bölgenin doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği, turizm açısından büyük bir potansiyel barındırıyor. Ancak bu potansiyelin korunması ve sürdürülebilir bir şekilde değerlendirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN