Bir parti daha kuruldu! Yusuf Halaçoğlu: 'Ne bir muhalefet partisini, ne iktidar partisini hedef almadık'

Bir parti daha kuruldu! Yusuf Halaçoğlu: 'Ne bir muhalefet partisini, ne iktidar partisini hedef almadık'

Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran 2018'de seçimlerin ardından parti yönetimiyle düştüğü fikir ayrılıkları nedeniyle İYİ Parti'den istifa etmişti. Halaçoğlu, bugün Türk siyasi hayatında ''Kutlu Parti'' adıyla yer alacak partinin kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığı'na yaptı. "Hedef olarak ne bir muhalefet partisini, ne iktidar partisini almadık." diyen Halaçoğlu, doğrudan doğruya iktidar olma hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.

Yusuf Halaçoğlu, ''Kutlu Parti''nin kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığı'na yaptı. Başvuru sonrası açıklama yapan Halaçoğlu, partisine katılımın geniş olduğunu söyledi. ''Direkt iktidara yönelik olarak bu parti kurulmuştur." diyen Halaçoğlu partide kendisi dışında, eski milletvekilleri olmadığını belirterek "Partimiz, sağ sol merkez gibi mefhumların hepsini bir kenara atmış durumdadır. Hiçbirini kabul etmiyoruz. Sağcılığı, solculuğu, merkez gibi, Batının empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz. Doğrudan doğruya kendimiz vatansever olarak, tıpkı Atatürk gibi, Atatürk'ün milli mücadeleye girişinde sağ sol merkez gibi bir biliyorsunuz anlayış yoktu." ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR OLMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK'

Halaçoğlu, Türkiye'yi düze çıkaracak bir anlayışla bütün vatanseverleri partiye beklediğini duyurdu. "Hedef olarak ne bir muhalefet partisini, ne iktidar partisini almadık." diyen Halaçoğlu, doğrudan doğruya iktidar olma hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.

Partinin sırtını yurt dışından herhangi bir yere dayamadığını belirten Halaçoğlu, "Bütün davranışlarımızı, her şeyimizi ne kadar, nereden para geldiği, nereye harcadıklarımızı bile göreceksiniz." dedi.

Partilere doğrudan devlet desteği yapılmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Halaçoğlu, partilerin kendi imkanlarıyla seçime girmelerini aksi takdirde adaletsizliğin yaşandığını belirtti.

"HİÇBİR MUHALEFET PARTİSİYLE MUHATAP OLMAYIZ"

İYİ Parti'de, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından yaşananların kendisini ilgilendirmediğini söyleyerek kendi partilerine baktıklarını ifade etti.

"Hiçbir muhalefet partisiyle muhatap olmayız." diyen Halaçoğlu, muhalefete muhalefet olacak bir parti olarak çıkmadıklarını söyleyerek, hedeflerinin iktidarın yanlışlarını ortaya koyarak çözüm önerileri sıralamak olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN