Binlerce vatandaşa sicil affı geliyor! Torba yasayla meclise taşındı: Milyonlarca kişinin de borcu silinecek

Binlerce vatandaşa sicil affı geliyor! Torba yasayla meclise taşındı: Milyonlarca kişinin de borcu silinecek

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Kara listede bulunan birçok vatandaş meclise taşınacak olan bu torba yasa ile aftan yararlanabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ekonomik zorluklar yaşayan milyonlarca vatandaş için umut ışığı doğdu. Yeni torba yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan sicil affı düzenlemesi, kara listede bulunan bireylerin borçlarını affediyor. Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte bu düzenlemenin detayları netleşecek.

yeni-proje-4.jpg

SİCİL AFFI VE BORÇ KAPATMA KREDİSİ

Meclis gündeminde yer alan sicil affı, borç yükü altında ezilen vatandaşların nefes almasını sağlayacak. Yapılacak düzenleme ile, geçmişteki birikmiş borçlar silinerek, devlet destekli borç kapatma kredisiyle birlikte yeni bir fırsat sunulacak. Böylece vatandaşlar, kredi sicilinde olumlu değişiklikler görebilecek.

KAMU BORÇLARINA YENİ YAPILANDIRMA İMKANI

Torba yasa ile birlikte sadece özel borçlar değil, kamu borçları da yeniden yapılandırılacak. Vergi borçları, SGK primleri ve trafik cezaları gibi kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması planlanıyor. Bu düzenleme, bireylerin finansal yüklerini hafifletecek.

yeni-proje-20.jpg

EYLÜL'DE MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK

Ekim ayında Meclis’in yeniden açılmasıyla birlikte sicil affı ve borç kapatma kredisi önerileri ele alınacak. Kanun teklifi onaylandığında, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu gelişmeler, milyonlarca vatandaş için büyük bir umut kaynağı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN