Binlerce özel okul yandı! MEB 81 ilde harekete geçiyor: Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak

Binlerce özel okul yandı! MEB 81 ilde harekete geçiyor: Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak

Binlerce özel okul yandı! Veliler çok şikayetçiydi, Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçiyor! Ücretsiz ders kitabı okutmayan özel okullara ceza yağacak...

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine gönderdiği bir yazıyla, özel okullarda uygulanacak ders kitaplarıyla ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu. Yazıda, özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış müfredatlar ve haftalık ders çizelgeleri çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE YENİ MÜFREDAT UYGULAMASI BAŞLADI

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ'NE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI

Yazıda, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayı ile hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren anaokulu, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığı ifade edildi. Bu müfredat kapsamında kullanılan ders kitaplarının da Bakanlık tarafından hazırlandığına dikkat çekildi. Diğer sınıf seviyelerinde ise, önceki öğretim programlarının uygulanmaya devam edileceği bilgisi verildi.

ÖZEL OKULLARDA DERS KİTAPLARI BAKANLIK ONAYLI OLMAK ZORUNDA

Özel okul ücret artışlarını MEB belirleyecek

Bakanlık tarafından hazırlanan yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen ders kitaplarının, resmi okulların yanı sıra özel okullara da dağıtıldığı belirtildi. Ayrıca, bu sınıf seviyelerinde Bakanlık onaylı ders kitabı bulunmadığı için, tüm okullarda sadece Bakanlıkça hazırlanan ve onaylanan kitapların kullanılabileceği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan, "Okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanılması esastır" hükmü de hatırlatıldı.

ÖZEL OKULLARDA DENETİMLER BAŞLADI

Özel okul fiyatında yüzde 150'lik artış; İstanbul'da milyon lirayı geçiyor - Güncel Eğitim Haberleri

Bakanlığın gönderdiği yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve diğer müfredat programlarına uygun olarak Bakanlık tarafından dağıtılan ders kitaplarının, özel okullarda kullanılıp kullanılmadığının denetleneceği ve buna aykırı davranan okullar hakkında inceleme yapılacağı bildirildi. Ayrıca, bu yıl şubat ayında yapılan bir düzenlemeyle, özel okullarda Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının kullanımının zorunlu hale getirildiği de hatırlatıldı.

ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARINI KULLANMAYAN OKULLARA CEZAİ YAPTIRIM

Zam sınırını da fırsata çevirdiler! Kendi uygulamalarıyla fiyatları uçuk rakamlara çıkarıyorlar: Özel okullarda 'erken kayıt' hilesi velileri isyan ettirdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Milli Eğitim Bakanlığı, 16 Şubat 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile, özel okullarda Bakanlık onaylı ders kitaplarının zorunlu tutulduğunu duyurdu. Bu düzenleme ile, özel okullarda okutulan kitapların Bakanlık tarafından sağlanan ücretsiz ders kitapları olması şartı getirildi. Bakanlık, talep olmaksızın her özel okula öğrenci sayısına uygun olarak ücretsiz kitap gönderiyor. Yeni düzenleme kapsamında bu kitapları kullanmayan okullara para cezasından, çalışma ruhsatının iptaline kadar çeşitli cezai yaptırımlar uygulanabileceği de belirtiliyor.

MERKEZİ SINAVLARDA BAKANLIK ONAYLI KİTAPLAR ESAS ALINACAK

Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, denetim sürecinde ders kitaplarının yalnızca Bakanlık tarafından onaylanan kitaplar arasından seçilmesini sağlamayı hedefliyor. Bu düzenleme, özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlarda sorulacak soruların, Bakanlıkça onaylanan ders kitapları temel alınarak hazırlanması açısından önem taşıyor. Ayrıca, velilerin farklı kaynaklar için ekstra maddi yük altına girmemesi de amaçlanan hedefler arasında yer alıyor.

Yeni mevzuatla birlikte, özel okulların ders kitapları konusunda daha sıkı bir denetim sürecine tabi tutulacağı ve bu kitapların Bakanlık onaylı olup olmadığının düzenli olarak kontrol edileceği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN