Bingöl'deki bıçaklı dehşette art arda acı haber: Can kaybı 4'e yükseldi

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçaklı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. 5 yaralının hastanedeki tedavisi sürerken saldırgan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bingöl'de Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkiinde dün saat 13.30 sıralarında yaşanan olay tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu (19) tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı. Zazaoğlu, kaçarken bıçakla çevresindekilere de saldırdı.

9723550.jpg

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 9 KİŞİ YARALANDI

İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 9 yaralı, Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Ekrem Burhanettin Budancamanak (85) ile Erdal Çaparlar (45) doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

16544.jpg

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Emir Can Zazaoğlu’nu yakalayıp, gözaltına aldı. Zazaoğlu, dün akşam saatlerinde işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

ekrem-burhanettin-budancamanak.jpg
Ekrem Burhanettin Budancamanak (85), kalp hastasıydı

Erdal Çaparlar’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Bediuzzaman Said Nursi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıya Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ekrem Burhanettin Budancamanak’ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından Tarsus’a götürülüp defnedileceği bildirildi.

erdal-caparlar.jpg
Erdal Çaparlar (45), evli ve 4 çocuk babası

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Hastanede tedavileri süren yaralılardan Fikri Carfi ve Özcan Aydın da bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

5646546.jpg

Carfi ve Aydın’ın cenazeleri otopsi için morga götürülürken, yaralılar Niyazi Y., Yılmaz Ç., Hasan B., Ahmet G. ve Sezer T.’nin tedavileri sürüyor.

BABASININ ‘TEDAVİ EDİLSİN’ TALEBİNİ HASTANE REDDETMİŞ

Şüphelinin babası Mehmet Zazaoğlu’nun 28 Kasım 2023'te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Mahkeme de bu talebin değerlendirilmesi için Emir Can Zazaoğlu’nu Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastane tarafından 4 Temmuz’da düzenlenen raporda Emir Can Zazaoğlu ile ilgili, ‘Şahsın halihazır durumu ile yapılan psikiyatrik muayenesinde Türk Medeni Kanunu’nun 432’nci maddesi gereğince yatarak tedavisinin gerekli olmadığını bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi’ şeklindeki görüş belirtildi.

5 Temmuz’da davanın görülen karar duruşmasında mahkeme rapora istinaden, Emir Can Zazaoğlu’nun ‘Tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına’ karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN