BİM'den pirinç alanlar dikkat! Binlerce kilo pirinç raflardan toplanıyor: İçlerinden çıkan şey mide bulandırdı

BİM'den pirinç alanlar dikkat! Binlerce kilo pirinç raflardan toplanıyor: İçlerinden çıkan şey mide bulandırdı

Ünlü market zinciri BİM'den pirinç alanlar dikkat! Binlerce kilo pirinç raflardan toplanıyor! İçlerinden çıkan şey ise mide bulandırıcı...

Şanlıurfa merkez ve Akçakale, Viranşehir, Birecik ve Hilvan ilçelerinde zabıta ekipleri geniş kapsamlı gıda denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ve hijyenik olmayan koşullarda saklanan gıda ürünleri tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, binlerce kilo gıda ürününe el konulurken, birçok işletmeye cezai işlem uygulandı.

TONLARCA SAĞLIKSIZ ÜRÜN TOPLATILDI

BİM marketteki son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve böceklenmiş pirinç paketlerine el konuldu

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bozulmuş ve sağlıksız koşullarda muhafaza edilen toplamda 1,500 kilogram pirinç, 650 kilogram reçel, 200 kilogram çikolata, 200 kilogram domates salçası, 100 kilogram bebek bisküvisi ve 100 kilogram çay gibi çeşitli gıda ürünleri ele geçirildi. Bu ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle toplatıldığı bildirildi.

BİM ŞUBESİNDE ŞOK GÖRÜNTÜLER

BİM marketteki son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve böceklenmiş pirinç paketlerine el konuldu

Denetimler sırasında bir BİM şubesinde, son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve böceklenmiş pirinç paketleri zabıta ekiplerinin kameralarına yansıdı. Ekipler, sağlıksız ve bozulmuş ürünleri imha etmek üzere toplarken, vatandaşların sağlığını riske atan bu duruma karşı tedbirler alındı. İlgili işletmelere de gerekli cezai işlemler uygulandı.

Denetimler sonucunda, hijyen kurallarına uygun olmayan depolama koşulları ve sağlıksız gıda ürünleri satan 12 işletmeye cezai işlem uygulandı. Ayrıca, bu işletmelere hijyen koşullarını iyileştirmeleri için uyarılarda bulunuldu. Zabıta ekiplerinin, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bu tür denetimlere devam edeceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN