BİM’den Çevre Dostu Hamle: 29 Temmuz’da Bedava Dağıtılacak

BİM’den Çevre Dostu Hamle: 29 Temmuz’da Bedava Dağıtılacak

BİM Marketler, yaşanabilir bir çevre için yeni bir kampanya başlatarak, 29 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye genelindeki 11 binden fazla mağazasında müşterilerine bedava mısır nişastasından üretilen biyobozunur torbalar dağıtacağını duyurdu.

BİM, doğa dostu biyobozunur torbaların, toprakta bir yıl içinde tamamen çözünebildiğini belirtiyor. Şirket, bu kampanya ile gezegenin sınırlı doğal kaynaklarını koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor.

BİM’DEN ÇEVRE DOSTU SATIŞ

“Plastiksiz Temmuz” hareketinden ilham alarak, sıfır atık hedefleri doğrultusunda öncü bir adım atan BİM, çevre dostu torbaları müşterilerine hediye ederek farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

img-9933.jpeg

TOPRAĞA KARIŞIYOR

Tamamen biyo bileşenlerden üretilen bu torbalar, geleneksel petrol bazlı plastik poşetlerden farklı olarak, topraktaki bakteriler, mikroorganizmalar, nem, ısı ve ışık etkisiyle biyolojik olarak parçalanabiliyor. Kullanım ömrü sona erdiğinde, organik bileşenleri karbondioksit ve suya dönüşerek toprağa karışıyor. Bu sayede, yüzde 100 biyobozunur torbalar, hiçbir kalıntı bırakmadan bir yıl içinde doğaya geri dönüyor.

img-9932.jpeg

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, çevreye ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamanın BİM’in kuruluşundan bu yana öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Dortluoğlu, “BİM olarak plastik kullanımının azaltımı, atık yönetimi, geri dönüşüme ve döngüsel ekonomiye katkı sağlama alanlarında öncü uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, tek kullanımlık plastik tüketiminin azaltılması yönünde önemli bir farkındalık adımı atıyoruz. Toprakta çözünen, tamamen biyo bileşenlerden oluşan nişasta bazlı torbaları mağazalarımızda müşterilerimize hediye ediyoruz. Hep birlikte harekete geçtiğimizde, dünyanın geleceğine ve plastik kirliliğine yönelik çözüme katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Ambalaj ve atık yönetimini sürdürülebilirlik öncelikleri arasında tutan BİM, geçtiğimiz yıl ambalajlamada kaynak verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir ham madde alternatiflerini yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla 450 ton plastik ve 759 ton kağıt tüketiminin önüne geçti. Bu yeni kampanya ile BİM, çevre dostu uygulamalarına bir yenisini ekleyerek, plastik kirliliği ile mücadelede önemli bir rol oynamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN