Biden ve Harris'e tepki: Kendi vatandaşlarına başsağlığı dilemek yerine İsrail ordusunu savundular

Biden ve Harris'e tepki: Kendi vatandaşlarına başsağlığı dilemek yerine İsrail ordusunu savundular

İsrail askerlerince katledilen ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, Başkan Biden ve Yardımcısı Harris'in başsağlığı dilememesine tepki gösterdi. Aile sözcüsü Majid, ABD yönetiminin, "kendi vatandaşlarını savunmak yerine İsrail ordusunu koruduğunu" belirterek adalet çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen 26 yaşındaki ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesi, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in tutumuna sert tepki gösterdi. Aile sözcüsü Juliette Majid, yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, kendi vatandaşları için başsağlığı dilemek yerine, onu öldüren İsrail ordusunu savunmayı tercih ettiğini belirtti.

Majid, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ayşenur ve ailesi adaleti hak ediyor. Ailesi yas tutmaya devam ederken, Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, aileyi arayıp başsağlığı dilemek yerine onu öldüren yabancı orduyu savunmayı seçti" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Eygi’nin ölümüne dair bağımsız bir soruşturma çağrısını da yinelerken, Beyaz Saray’dan henüz bir resmi yanıt gelmiş değil.

BİDEN’IN “KAZA” AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Başkan Biden, İsrail’in ön soruşturmasına dayanarak yaptığı açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünün "trajik bir hata" sonucu meydana geldiğini ve olayın bir kaza olduğuna inandıklarını söyledi. Biden, "Öyle gözüküyor ki bu, bir kazaydı. (Kurşun) Yerden sekerek kazara onu vurmuş" diyerek, İsrail’in soruşturma sonuçlarına güven duyduğunu ifade etti.

Ancak bu açıklamalar, Eygi’nin ailesi ve yakınları tarafından derin bir hayal kırıklığı ile karşılandı. Aile, ABD’nin kendi vatandaşını savunmaması ve olayı bir "kaza" olarak nitelendirmesi karşısında adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile sözcüsü Majid, bağımsız bir soruşturma talebinde bulunarak, Ayşenur’un kasten hedef alınıp alınmadığının tarafsız bir şekilde araştırılmasını istedi.

WASHİNGTON ÜNİVERSİTESİ DE YAS TUTUYOR

Ayşenur Ezgi Eygi’nin mezun olduğu Washington Üniversitesi de genç kadının ölümü üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Üniversite Rektörü Ana Mari Cauce, "Yeni mezun olan Ayşenur Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail birlikleri tarafından öldürüldüğüne dair korkunç haberi aldık. Kalbim Ayşenur'un ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte" ifadelerini kullandı. Cauce, üniversitenin bir yıl içinde Filistin'de ikinci kez bir üyesini kaybettiğini belirtti.

ABD’NİN TAVRINA TEPKİ

Eygi’nin ölümü, Washington’ın İsrail-Filistin çatışmalarına yönelik politikasını yeniden tartışmaya açtı. Biden yönetiminin İsrail’e olan koşulsuz desteği, özellikle ABD vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi’nin trajik ölümü sonrasında ağır eleştirilere maruz kaldı. İnsan hakları savunucuları ve Eygi’nin yakınları, ABD yönetiminin İsrail'e yönelik taraflı tavrını kınarken, Eygi’nin ölümüne dair bağımsız ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulundular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN