Berber çete lideri çıktı: Bin 500 kişiyi 1,2 milyar lira dolandırdılar

Berber çete lideri çıktı: Bin 500 kişiyi 1,2 milyar lira dolandırdılar

Nevşehir'de WhatsApp üzerinden "görev tamamlama" bahanesiyle dolandırılan vatandaşın şikayeti, bin 500 kişiden 1,2 milyar liralık vurgun yapan şebekeyi ortaya çıkardı. 16 ay süren operasyon sonucunda, 95 adrese baskın düzenlenerek berberlik yaptığı belirlenen çete lideri M.D.Ş. ve 75 şüpheli yakalandı.

Nevşehir'de bir vatandaş, "Görev tamamlayarak para kazanacağı" vaadiyle WhatsApp üzerinden dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcıların hesabına tam 259 bin 800 TL yatıran mağdurun şikayeti üzerine, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi dev bir operasyona imza attı.

Şikayet, ülke genelinde benzer yöntemlerle dolandırılan bin 500 kişiyi ve 1,2 milyar TL'yi kripto para borsalarında aklayan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

10206127.jpg

16 AY SÜREN TAKİP SONUÇ VERDİ

Yaklaşık 16 ay süren titiz teknik ve fiziki takip sonucunda, dolandırıcıların kullandığı yöntemler ve örgüt yapısı deşifre edildi. WhatsApp üzerinden yabancı numaralarla mağdurlara ulaşan dolandırıcılar, mağdurları görev tamamlama bahanesiyle kandırarak büyük meblağlar topladı. Dolandırıcıların elde ettikleri 1,2 milyar TL'yi kripto para borsalarında soğuk cüzdanlara aktardıkları belirlendi.

10206037.jpg

95 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyon için düğmeye basan Nevşehir Emniyeti, "Projeli suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçu işledikleri gerekçesiyle Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, Batman, Çorum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Şırnak, Van ve Yalova'da toplam 95 adrese baskın düzenledi.

Operasyon kapsamında, dolandırıcılık şebekesinin Diyarbakır'daki lideri M.D.Ş. ve 75 şüpheli gözaltına alındı.

10206038.jpg

ÇETE LİDERİ BERBER ÇIKTI

Yapılan baskınlarda, şebekenin lideri olduğu belirlenen M.D.Ş.'nin Diyarbakır'da berberlik yaptığı ortaya çıktı. Adreslerde yapılan aramalarda 3 tabanca ve 396 mermi ele geçirildi. Şüphelilerin sorguları devam ederken, firari 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

10206128.jpg

Gözaltına alınan 76 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN