Belgesellerde gördüğü kuşu arsada buldu! Nesli tükenme tehlikesi altında: Uzun boynuyla kendine hayran bıraktı

Belgesellerde gördüğü kuşu arsada buldu! Nesli tükenme tehlikesi altında: Uzun boynuyla kendine hayran bıraktı

Belgesellerde gördüğümüz kuşu boş bir arsada buldu. O ilimizde yaşanan olay görenleri şaşırttı. Uzun boynuyla kendine hayran bıraktı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan kuşu hemen yetkililere teslim etti...

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde nadir rastlanan bir olay yaşandı. İstiklal-Kurtpınar Mahallesi'nde bulunan boş bir arsada, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan balaban kuşu bulundu. Yaralı olduğu düşünülen kuş, yerel yetkililer tarafından hemen koruma altına alındı.

BALABAN KUŞU OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

74. Sokak’ta bulunan boş bir arsada farklı bir kuş türü fark eden mahalle sakinlerinden Ali İhsan Onur, kuşun türünü araştırmaya başladı. İnternette yaptığı araştırmalar sonucunda kuşun, sulak alanlarda yaşayan ve genellikle böceklerle beslenen balaban kuşu olduğunu belirleyen Onur, zaman kaybetmeden Muratlı Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi’ne başvurdu. Yetkililere teslim edilen kuş, hemen tedavi altına alındı ve koruma sürecine dahil edildi.

Nesli tükenmek üzere olan balaban kuşu bulundu

Yetkililer tarafından gerçekleştirilen ilk kontrollerde, kuşun ciddi bir yaralanmasının olmadığı tespit edildi. Tedbir amaçlı gözlem altında tutulan balaban kuşu, gerekli bakımlarının yapılmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Nesli tehlikedeki 'küçük balaban' Aksaray'da görüntülendi - Son Dakika Gündem Haberleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN