Belediyeden SMA hastası Firdevs'e 130 bin TL nakdi destek

Adıyaman Belediyesi, SMA hastası 11 yaşındaki Firdevs Koparal’ın evine engelli asansörü yapılması için 130 bin TL nakdi destek yardımını oy birliğiyle kabul etti.

Adıyaman Belediyesi, SMA hastası 11 yaşındaki Firdevs Koparal’ın hayatını kolaylaştırmak amacıyla evine engelli asansörü yapılması için harekete geçti. Belediye Meclisi, aileye asansör yapımı için 130 bin TL nakdi destek sağlanmasını oy birliğiyle kabul etti.

vvvvvvvvvv.jpg

NE OLMUŞTU?

Adıyaman'da yaşayan Mehmet Koparal isimli vatandaş SMA hastası kızı Firdevs'in günlük yaşamında yaşadığı zorlukları dile getirerek, evlerinin iki katlı olması nedeniyle kızının hareket kabiliyetinin sınırlı kaldığını belirtmiş, aile engelli asansörü yapılması için belediyeden yardım istemişti.

SMA NEDİR?

Spinal müsküler atrofi (SMA), emekleme, yürüme, dik oturma, baş hareketlerini kontrol etme yeteneğini etkileyen, kaslarda zayıflama yanı sıra kasların incelmesi ve küçülmesi olarak bilinen atrofiye neden olan nadir görülen genetik bir hastalıktır.

Tip 1 SMA vakalarında bebekler genellikle iki yaşına kadar hayatta kalabilirken, tip 2 SMA vakalarında hastaların çoğu yetişkinliğe kadar yaşayabilir. Tip 3 ve tip 4 SMA vakalarında ise genellikle normal bir yaşam süresi beklenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN