Bazı öğrenciler okula 1 hafta geç başlayacak: MEB duyurdu

Bazı öğrenciler okula 1 hafta geç başlayacak: MEB duyurdu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okullar 9 Eylül’de Açılıyor: Öğrencilerin yüzde 75’i Derslere Bir Hafta Geç Başlayacak. MEB duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılına dair takvimi resmi olarak açıkladı. Yeni eğitim yılı, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Ancak, bu tarihte öğrencilerin yalnızca %25’i ders başı yapacak; geri kalan %75’lik kısım, uyum haftası programına dahil edilmediği için okula bir hafta geç başlayacak.

Uyum Haftası ve Geç Başlayacak Öğrenciler

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasından önce, 2-6 Eylül tarihleri arasında yalnızca okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için bir uyum haftası programı düzenlenecek. Bu program, öğrencilerin okula adaptasyon süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla planlandı. Ancak, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler bu özel uyum programından yararlanamayacak ve derslere normal başlangıç tarihi olan 9 Eylül’de katılacaklar.

Bu durum, öğrencilerin büyük bir kısmının eğitim yılına geç başlamasına neden olacak ve okula alışma süreçlerini etkileyecek. Eğitim camiası, geç başlayan öğrencilerin adaptasyon süreçlerini ve uyum haftasının etkilerini yakından

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN