Bayram tatili öncesi başlıyor... Ankara, İzmir, Antalya, Bursa dikkat! Termometreler çatlayacak

Bayram tatili öncesi başlıyor... Ankara, İzmir, Antalya, Bursa dikkat! Termometreler çatlayacak

Bayram tatili öncesinde başlayacak! Ankara, İzmir, Antalya, Bursa dikkat! Termometreler adeta çatlayacak! Asıl o zaman başlıyor...

Önümüzdeki pazartesi günü, Türkiye’nin beş büyük kentinde hava sıcaklıklarının ciddi oranda artması bekleniyor. Uzmanlar, 35-40 derece aralığında sıcaklıkların görülebileceği konusunda uyarıda bulundu. İstanbul'da rüzgarın hafif serinletici etkisi olsa da, sıcaklık 31 dereceye ulaşacak. Ankara 28, İzmir 36, Bursa 34 ve Antalya 37 dereceyle sıcak bir gün geçirecek.

DÖRT GÜN BOYUNCA SICAKLIKLAR ARTACAK

Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7'nci ekim ayını yaşadı - Son Dakika Gündem Haberleri

Marmara Bölgesi'nde önümüzdeki dört gün boyunca sıcaklıkların artacağı öngörülüyor. Edirne'de sıcaklık 36 dereceye kadar çıkarken, Çanakkale ve Sakarya'da 32 derece olacak. İç Anadolu Bölgesi’nde ise sıcaklıklar 27-29 derece arasında değişecek. Ege Bölgesi'nde Manisa, Muğla ve Denizli'de sıcaklıklar 36 dereceye ulaşırken, Kütahya 28, Bodrum ise 38 dereceye çıkacak. Yeni haftada bölge aşırı sıcaklardan etkilenecek.

AKDENİZ VE KARADENİZ BÖLGELERİNDE DURUM

Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklık pazar günü 2 derece düşse de, güneşin altında hissedilen sıcaklık yüksek olacak. Kahramanmaraş 36, Hatay 34 derece ile sıcak günler yaşayacak. Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Bolu 29, Zonguldak 26, Samsun 28 derece olacak.

Rekor sıcaklık geliyor! Meteoroloji tarih vererek uyardı - Gündem Haberleri

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA BEKLENEN HAVA DURUMU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Malatya, Erzurum, Kars ve Van çevresinde ani ve şiddetli yaz sağanakları bekleniyor. Erzurum 24, Malatya ise 32 derece olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklık bir nebze azalacak olsa da, yine de yüksek sıcaklıklar görülecek. Gaziantep ve Diyarbakır 35 dereceyi görecek.

ADANA’DA TEHLİKELİ SERİNLEME YÖNTEMLERİ

kanal.jpg

Adana’da termometreler 39 dereceyi gösterirken, bunaltıcı hava nedeniyle bazı vatandaşlar tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN