Baraj gölündeki faciada kahreden ayrıntılar ortaya çıktı: Biri hamile biri nişanlı...

Baraj gölündeki faciada kahreden ayrıntılar ortaya çıktı: Biri hamile biri nişanlı...

Muş'ta aynı aileden 5 kişiye mezar olan baraj gölü faciasında kahreden ayrıntılar ortaya çıktı. Hayatını kaybedenlerden Fatma Hediye Karakaya'nın 1 yıl önce evlendiği ve 8 aylık hamile olduğu, Edanur Karakaya'nın ise nişanlı olduğu ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Muş’ta Alpaslan-1 Baraj Gölü’nde yaşanan faciada, aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Karakaya ailesi piknik için göl kıyısına gitti, bu sırada göle giren Rabia Karakaya (13) çırpınmaya başladı. Onu kurtarmak isteyen yengesi Fatma Hediye Karakaya (22), ağabeyi Yasin Karakaya (18), ablası Edanur Karakaya (20) ve Eylül Tekin (15) suya atladı, ancak hepsi suda kayboldu.

9814446.jpg

BARAJ GÖLÜ AYNI AİLEDEN 5 KİŞİYE MEZAR OLDU

Olay yerine gelen jandarma, AFAD, ve UMKE ekipleri ile vatandaşlar, yaptıkları çalışmalar sonucunda Rabia, Yasin, Edanur ve Eylül’ün cansız bedenlerini sudan çıkardı. Havanın kararmasına rağmen ekipler, Fatma Karakaya’yı aramaya devam etti. Gece saatlerinde Fatma’nın cansız bedeni de bulunarak gölden çıkarıldı. Hayatını kaybeden 5 kişi, gözyaşları arasında Bostankent köy mezarlığında toprağa verildi.

9820173.jpg

KAHREDEN AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından Bostankent köyü büyük bir yasa büründü. Hayatını kaybedenlerden Yasin Karakaya’nın arkadaşları, mezarı başında dua ederken, Edanur Karakaya’nın nişanlı olduğu ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Fatma Hediye Karakaya’nın ise bir yıl önce evlendiği ve 8 aylık hamile olduğu belirtildi. Karakaya kardeşler, 2016 yılında hayatını kaybeden annelerinin yanına defnedildi.

9820176.jpg

'5 CANIMIZI KAYBETTİK'

Bostankent köyü muhtarı Ali Rıza Tekin, köylerinde büyük bir yasın olduğunu belirterek, “Rabia suya giriyor, sonrasında onu kurtarmak için peş peşe diğerleri suya giriyor ve ne yazık ki 5 canımızı kaybettik.

9820175.jpg

Cenazelerimizi Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırdık ve ardından köyümüzün mezarlığında defnettik. Allah devletimizin eksikliğini vermesin” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN