Bankada bir lirası bile onlar dikkat! Acil kontrol edin: Siz fark edene kadar hepsi uçup gitmiş olabilir

Bankada bir lirası bile onlar dikkat! Acil kontrol edin: Siz fark edene kadar hepsi uçup gitmiş olabilir

Uzman isim uyardı! Bankada param yok deyip geçmeyin! Adınıza borç bile çıkabilir! Hemen kontrol edin, siz fark edene kadar hepsi uçup gitmiş olabilir...

Son dönemde artan siber saldırılar, bireylerin ve kurumların dijital güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Özellikle sosyal mühendislik yöntemleriyle yapılan dolandırıcılıklar, hesap güvenliğini sorgulatıyor. Fazlanet Bilgi Teknolojileri A.Ş. CTO’su Barış Bayram, bu artan tehlikeye dikkat çekerek, kullanıcıların dijital güvenlik önlemlerini artırmalarının şart olduğunu vurguladı.

BANKACILIK İŞLEMLERİNDE GÜVENLİK AÇIKLARI

Son zamanlarda sosyal medyada gündeme gelen siber güvenlik vakaları, birçok kullanıcıyı endişelendirdi. Bir özel bankanın müşterileri, hesaplarının ele geçirildiğini, izinsiz kredi çekildiğini ve yüksek miktarda para transferi yapıldığını iddia etti. Bu tür vakaların sayısındaki artış, bireylerin ve kurumların siber güvenlik açıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dijital güvenlikte yeni dönem: Banka hesapları tehlikede

"SOSYAL MÜHENDİSLİK TEHDİTLERİ CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI"

Barış Bayram, özellikle sosyal mühendislik yoluyla yapılan dolandırıcılıkların büyük tehlike oluşturduğunu belirterek "Dolandırıcılar, kullanıcıları hedef alarak güvenlik açıklarını kolayca suistimal edebiliyorlar. Sahte müşteri hizmetleri ya da resmi gibi görünen sahte siteler, kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirmek için kullanılıyor. Bu nedenle, bireylerin dikkatli olmaları ve özellikle bankacılık işlemlerinde çift aşamalı doğrulama gibi güvenlik önlemlerini mutlaka kullanmaları gerekiyor” dedi.

Bayram ayrıca, sızdırılan kişisel bilgilerin, kimlik avı saldırılarına zemin hazırladığını ifade ederek "Sızan bu tür kritik veriler, kimlik avı saldırılarının önünü açabilir. Bu bilgilerle dolandırıcılar daha gerçekçi sosyal mühendislik taktikleri geliştirip kullanıcıları tuzağa çekebilirler" dedi.

DİJİTAL GÜVENLİĞİNİZİ ARTIRMAK İÇİN ALABİLECEĞİNİZ ÖNLEMLER

Barış Bayram, dijital güvenlik için bireylerin kendi önlemlerini almasının önemini vurguladı ve kullanıcıların güvenliğini artıracak şu adımları önerdi:

"Çift aşamalı doğrulama; banka gibi platformlarda çift aşamalı doğrulama, hesap güvenliğini önemli ölçüde artırır. Şifre güvenliği; güçlü ve benzersiz şifreler oluşturulmalı, aynı şifre birden fazla platformda kullanılmamalı. Resmi kaynaklardan işlem; e-postalar veya mesajlar yerine doğrudan resmi sitelerden işlem yapılmalı. Sahte çağrılara karşı uyanık olmak; banka veya kamu kurumu gibi davranarak yapılan sahte çağrılara dikkat edilmeli, kişisel bilgi paylaşılmamalı. Kişisel bilgileri korumak; sosyal medya gibi platformlarda fazla kişisel bilgi paylaşmamak, dolandırıcıların işini zorlaştırır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN