Bakanlıktan 'Gerilimin nedeni Beştepe'deki toplantı' haberine yalanlama

Bakanlıktan 'Gerilimin nedeni Beştepe'deki toplantı' haberine yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek'in istifa ettiğine yönelik iddiaları yalanladı. Bakanlık, Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan imzalı, 'Mehmet Şimşek krizi neden çıktı?' başlıklı köşe yazısını yalanlayarak, 'Kulis adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar edilmemeli' dedi.

Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2 hafta önce istifa ettiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ise Mehmet Şimşek’i bu karardan döndürdüğünü iddia etmişti.

Daha sonra İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Gündeme oturan bu iddiaların doğru olup olmadığı araştırılırken Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yaşanan ‘krizin’ perde arkasını köşesine taşıdı.

Babacan, Mehmet Şimşek ‘krizinin’ Saray'da gerçekleşen ‘gergin bir toplantıdan’ kaynaklandığını yazarken söz konusu toplantıya Mehmet Şimşek’in ‘çalışmaktan pek hoşlanmadığı’ Cumhurbaşkanlığı'ndaki ekonomi danışmanlarının da katıldığını ve uygulanan politikalar konusunda eleştirilerde bulunduklarını ileri sürdü.

“Şimşek’in eleştirilere yanıt vermek yerine, ‘Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin’ diyerek toplantıdan ayrıldığı öne sürülüyor” ayrıntısını paylaşan Babacan, “Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AK Parti içinde konuşulanlar arasında” ifadelerini kullandı.

'DEDİKODU VE YALAN HİKAYE UYDURMA GAYRETİ BAŞLAMIŞ'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da Şimşek'in istifa ettiğine dair bir yalanlama geldi.

Bakanlık Nuray Babacan'ın haberine 'uydurma' vurgusu yaparak "Gazete Pencere'de Nuray Babacan imzasıyla yayımlanan “Gerilimin nedeni Beştepe'deki toplantı" başlıklı haber tamamen gerçek dışı olup, gazetecinin kendi hayal dünyasının ürünüdür. Haberde iddia edildiği gibi bir toplantı kesinlikle gerçekleşmemiştir" ifadelerine yer verildi.

'KULİS' ADI ALTINDA ORTAYA ATILAN MASA BAŞI UYDURMA HABERLER...'

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ekonomi yönetimimizin uygulamakta olduğu programı sabote etmek amacıyla dedikodu ve yalan hikaye uydurma gayretinin başladığı gözlemlenmektedir.

Bu nedenle, kamuoyunun, kaynak belirtilmeden, "kulis" adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar etmemesi önem teşkil etmektedir.

Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN