Bakanlık açıkladı: Galata Kulesi ziyarete kapatıldı

Bakanlık açıkladı: Galata Kulesi ziyarete kapatıldı

İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Galata Kulesi, bugünden itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapatıldı. Bakanlık kulenin kapatılma sebebinin depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları olduğunu belirtti.

Galata Kulesi, bugünden itibaren (22 Şubat Perşembe)1 ay boyunca ziyarete kapalı olacak. Kulede depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları yapılacak.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Galata Kulesi’nin 8’inci katının çatı onarımı yapılması sebebiyle geçen yıldan beri ziyarete kapatıldığının anımsatıldığı açıklama şöyle

“Süreç içerisinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlanmış, alem 20 Şubat 2024 tarihinde orijinal yerine yerleştirilmiş; yapının beden duvarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen detaylar doğrultusunda yapının dış cephe onarımı da yapılacaktır.

Restorasyon çalışmaları sırasında Galata Kulesi beden duvarlarında bulunan 400’e yakın göçmen kuş yuvasına asla zarar verilmeyecek; tüm uygulamalar kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirilecektir. Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapalı bulundurulacaktır.”

GALATA KULESİ NE AMAÇLA YAPILDI?

Galata Kulesi bir gözetleme kulesi olmasının yanı sıra karadan yapılabilecek kuşatmada, koloninin düzlükte bulunan kıyı kısmının korunması amacı ile surların baş kulesi olarak Cenevizliler
tarafından 1348'de inşa edildi. 1960'lı yıllara gelindiğinde bir hayli harap durumda olan kule, restore edilerek ziyarete açıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN