Bakanlık 2 kentte inşaat yasağını 1 Kasım'a kadar uzattı

Bakanlık 2 kentte inşaat yasağını 1 Kasım'a kadar uzattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan son görüşmeler sonucunda Antalya ve Muğla'da 2024 inşaat yasağı 1 Kasım'a kadar uzatıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle bu kararın alındığı açıklandı.

Muğla ve Antalya'da inşaat faaliyetlerine uygulanan kısıtlama süresi 1 Kasım 2024'e kadar uzatıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye'nin iki önemli turizm kenti olan Muğla ve Antalya'da yaşanan yoğunluğun turizmi olumsuz etkilememesi amacıyla bu kararın alındığını belirtti.

Bakanlık genelgesine göre söz konusu 2 kentte, 1 Mayıs ve 1 Kasım tarihleri arasında inşaat yasağı olacak. İnşaat faaliyeti kısıtlamaları, normal şartlarda 15 Ekim'de son buluyordu.

İNŞAAT YASAĞI NEDİR?

İnşaat yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yaz aylarında turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi amacıyla uygulanan bir sınırlamadır. Buna göre yeni inşaat yapılması, ilgili mevzuat ile yasaklanmıştır.

Kısıtlama kapsamında ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapmak yasaktır. İnşaat yasağı tarihleri şehirden şehre veya belediyeden belediyeye bazı farklılıklar gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN