Bakan Şimşek'in adıyla 87 milyon liralık vurgun: 7 kişi gözaltında

Tekirdağ'da vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçirip Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek'in adını kullanarak "Her haneye 5 bin TL yardım yapılacak" yalanıyla 87 milyon lira vurgun yapan 7 kişi yakalandı.

Dolandırıcılar yöntemlerine her geçen gün bir yenisini ekleyerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Akılalmaz dolandırıcılığın adresi bu kez Tekirdağ oldu.

Çerkezköy ilçesinde yaşayan S.D., sosyal medya hesabının çalındığını ve hesabından "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapacak" şeklinde paylaşım yapıldığını belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu.

9756923.jpg

Aynı zamanda D.D. isimli bir kişi de paylaşılan bilgileri gerçek zannederek şüphelilere 5 bin TL gönderdiği için dolandırıldığını bildirerek jandarmaya başvurdu.

87 MİLYON TL'LİK PARA HAREKETLİLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan şikayetler üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. Şüphelilere ait 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerinde yapılan incelemede, toplamda 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğu belirlendi.

9756928.jpg

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli, Sakarya ve Sivas’ta belirlenen 7 ayrı adrese operasyon düzenledi.

9756925.jpg

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonlarda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 13 cep telefonu, 13 sim kart, 1 dizüstü bilgisayar, 1 DVD ve 1 veri depolama aygıtı ele geçirildi.

9756929.jpg

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN