Bakan Işıkhan duyurdu! İŞKUR'a giden yine eli boş dönmedi: 6 ayda 600 binden fazla kişiye istihdam

Bakan Işıkhan duyurdu! İŞKUR'a giden yine eli boş dönmedi: 6 ayda 600 binden fazla kişiye istihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının ilk 6 ayında yüzbinlerce kişinin İŞKUR aracılığı ile işe yerleştiğini açıkladı. İŞKUR’a başvuranların eli boş dönmediği bir dönem yaşandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İşsizliği önlemek ve iş gücü piyasası istihdamına katkılar sağlamak için çalışmalar sürdüren İŞKUR, bir yandan da istihdam oluşturmak amacıyla meslek edinme kursları düzenliyor. İş bulamayanların başvurduğu bu kurum Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olarak hizmet veriyor. Bu kapsamda İŞKUR, 2024 yılının ilk 6 ayında yüzbinlerce kişiye istihdam sağladı. Söz konusu verileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan paylaştı.

yeni-proje-1-005.jpg

691 BİN 55 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan sosyal medya hesabından, İŞKUR’un Ocak-Haziran 2024 döneminde 691 bin 55 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiğini duyurdu.

20240708aw242634-0.jpg

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, “İŞKUR’un hazırladığı ve 2024’ün ilk yarısında hizmetlerimize ilişkin verileri içeren Haziran ayı İstatistik Bülteni yayımlandı. 2024 yılı Ocak-Haziran ayları arasında; 691 bin 55 vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Bu oranda geçen yıla göre yüzde 18,3 artış kaydettik. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimiz kapsamında 1 milyon 510 bin 527 bireysel görüşme gerçekleştirdik. 445 bin 957 iş yeri ziyareti yaptık. İstihdam odaklı büyümenin sağlanması ve vatandaşlarımıza iş imkanı sunulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN