Bahçesi atıl durumdaydı, işi gücü bıraktı bahçesiyle ilgilendi! Şimdi siparişlere yetişemiyor

Bahçeli ev hayalini gerçekleştirdi, bahçenin atıl durumuna dayanamadı ve bahçesini güzelleştirdi. Atıl bahçeden tropik bahçe çıkardı! İşi gücü bıraktı bahçesiyle ilgilendi! Şimdi siparişlere yetişemiyor...

Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan Mesut Mutlu, bahçeli ev hayalini gerçekleştirirken, 6 dönüm araziyi tropikal meyve üretim merkezine dönüştürdü. Şimdi, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton tropikal meyve siparişi aldı.

Kozan Sanayi Sitesi'nde oto yedek parça ticareti yapan Mesut Mutlu, bahçeli ev hayaliyle başladığı süreçte, atıl durumda olan bahçesini verimli bir tropikal meyve cennetine dönüştürdü. Antalya ve Mersin illerinde yaygın olarak yetiştirilen tropik ürünlerin Kozan'ın iklimine uygun olduğunu düşünen Mutlu, bahçesine ejder meyvesi, passiflora (çarkıfelek meyvesi), guava, avokado ve mango fidanları dikti.

TROPİKAL MEYVE ÜRETİMİ VE SİPARİŞLERDEKİ YOĞUNLUK

Oto yedek parça satıcısı tropikal meyve üreticisi oldu, siparişlere yetişemiyor

Mutlu, 150 kg pasiflora hasadı yaptığını ve tropikal meyve üretiminin başarılı sonuçlarını vurgulayarak, "Millet 'portakal mandalina fidanı dik' dedi. 1 dönüm ejder meyvesi yaptım 'çileğe bulaşma' dediler. Avokado, passiflora, mango fidanı diktim. Arkadaşlarım 'kafayı mı yedin burada bunlar yetişmez satamazsın' dediler. Çok şükür çok mutluyum bu bana yeter. Meyvemizi aldık. Tüm ürünler erken meyve verdi. Normalde bizim insanlarımız bilmiyor. İlçemizde bilmiyorlar bilmeleri için her yerde tanıtıyorum. Mersin'den Antalya'ya kadar çok yaygın ama burada tanıtım için uğraşıyorum. Şuan passiflorayı çok sevdiğim için Kozan'da yaygınlaşsın istiyorum" dedi.

VİTAMİN DEĞERLERİ VE PAZAR TALEPLERİ

Mutlu, tropikal meyvelerin yüksek vitamin değerleri ve sağlık faydalarına dikkat çek "Tropikal meyveler vitamin değeri yüksek bağışıklığı güçlendiren, şeker hastaları için ideal. Günlük en az 150 kilogram hasat oluyor. Rabbim fazlası ile veriyor. Pazar noktasında sıkıntı yok. Turistlik yerlere bırakıyorum. Anamur istiyor. İstanbul 1 ton istedi yetiştiremedim. Siparişler çok şükür yetişmiyor. Kozan tatsın üretsin istiyorum. İnsanlar hep portakal, mandalina yetiştiriyor. Avokado yetiştirsinler, benden sonra çok eken oldu. Her türlü ben yardımcı olurum. Sağlık için evlerinin önüne bir tane de olsa dikmelerini öneriyorum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN