Bahçede 13, halde 25 TL! Fiyat düşürecek hasat başladı: Pahalılıktan dert yananın yüzü gülecek

Bahçede 13, halde 25 TL! Fiyat düşürecek hasat başladı: Pahalılıktan dert yananın yüzü gülecek

Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor erken başlayan hasat fiyatları da aşağı çekiyor. Bahçede 13 TL'den satılıyor halde fiyatı 25 TL'yi buluyor. Hem alıcılar hem de satıcılar fiyatlardan memnun kalıyor. Sıcak giden havalar hasat sürecini de erkene çekiyor.

Adana'nın vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan mayer cinsi limonlarda hasat süreci geldi çattı. Bahçede kilogram fiyatı 10-13 TL'den satılan limonların halde fiyatı 20-25 TL'yi buluyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hem alıcıların hem satıcıların memnun olduğunu belirterek havaların sıcak olması nedeniyle hasat sürecinin erkene çekildiğini söyledi. Türkiye'deki en önemli tarım merkezlerinin başında yer alan Adana'da havaların sıcak geçmesi hasat sürecini de yaklaşık 3 hafta kadar öne çekti. Kentte 230.000 dönüm alanda üretim yapan limonlarda 641.000 ton rekolte bekleniyor.

HASADI ERKEN BAŞLADI

Adana'da limonun henüz resmi kesim tarihinin belirlenmediği belirtilirken ‘Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu'nun bir araya gelmesiyle birlikte sürecin önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor. Kesilen limonların pahalılığın önüne geçmesi belirtilirken bahçede fiyatının 10 ile 13 TL arasında değişiklik gösterdiği de aktarıldı. Limonların haldeki fiyatı ise 20-25 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Limonda hasat başladı, verim yüzleri güldürdü İhlas Haber Ajansı

Hasat süreci hakkında açıklamalarda bulunan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Bu yıl havaların çok sıcak ve nemli gitmesinden dolayı hasat erken başladı. Şuan limonun suyu var ama biraz daha beklersek limonda su daha da bollaşacak. Eski yatak limonun şuanda halde kilogram fiyatı 50-55 lira ama bu mayer cinsi limon bahçede 10-13, halde 20-25 lira arasında. 1 hafta sonra yatak limonlar bitecek ve bu mayer cinsi limon piyasada kalacak” sözlerini dile getirdi.

YÜKSEK REKOLTE BEKLENİYOR

Adana'da 230.000 dönüm alanda limon dikimi yapıldığını ifade eden Doğan, Adana'da bu yıl 641.000 ton limon elde edilmesi beklendiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıla oranla Rekolte de %30 düşüş görüldüğüne dikkat çeken Doğan, bunun en büyük nedeninin yüksek seyreden sıcaklıklar olduğunu belirterek geçtiğimiz yıl para etmeyen limon ağaçlarının sökülmesi olduğunu ifade etti. Bu yıl hem yurt içinde hem de yurt dışına yetecek kadar limon olduğunu vurgulayan Doğan, hem alıcının hem de satıcının memnun olduğunu da söyledi.

Limon hasadı: Tarlada fiyatı 5-6 lira

Limon üretimi yapan ve 200 dönümde üretim gerçekleştiren Metin Televi, fiyatlardan memnun olduğunu söyleyerek dönüm başına 5-6 ton limon beklentisi olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN