Bahçe sulayanlar aman dikkat! Kar derken zarar düşmeyin: İçme suyuyla bahçe sulayanlar yandı! Abonelikler iptal ediliyor

Bahçe sulayanlar aman dikkat! Kar derken zarar düşmeyin: İçme suyuyla bahçe sulayanlar yandı! Abonelikler iptal ediliyor

Bahçe sulayayım diyenlerin başı fena halde yanacak. Kar edeyim derken bir anda zarara uğrayabilirsiniz. İçme suyuyla bahçe sulayanlar için ekipler çalışmaları hızlandırdı. Abonelikler teker teker iptal ediliyor. İşte tüm detaylar…

Antalya'da içme suyu kullanarak bahçe sulaması yapan vatandaşlara uyarılar peş peşe geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklama doğrultusunda özellikle yaylada yaşayan vatandaşların içme suyu sıkıntısı nedeniyle ekipler yeni kararlar almaya karar verdi. İçme suyuyla bahçe sulayanların abonelikleri bir bir iptal edilecek.

DENETİMLER ARTIRILDI

Antalya'da içme suyuna yönelik denetimler sıklaştırıldı. Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürlüğü, yaylada bulunan sayaçları okuma sırasında geçici insani tüketim amacıyla bulunan abonelikler üzerinden bahçe sulama yapıldığı tespit ediliyor. Bu durumla karşılaşan ekipler tutanak tutarken içme suyu ile bahçe sulayan vatandaşların aboneliklerini de iptal ediyor.

Otomatik Bahçe Sulama | Çekmeköy Peyzaj | Çevre Düzenleme

ASAT Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı, Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürü Emre Akdemir yapılan incelemeler hakkında açıklamalarda bulundu: Kış aylarında yeterli Yağmur ve kar yağışı olmamasına dikkat çeken Akdemir, Daire Başkanlığı olarak koordineli olarak çalışmaların yapıldığını belirtti. Su sıkıntısı yaşanan bölgelerin tarafına iletildiğini ve ekiplerin planlama yaparak bölgeye intikal ettiğini dile getiren Akdemir, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu bölgelerde tarama yapmaktayız. Tarama neticesinde sulama yapılan yerlerin kontrolleri yapılmakta. İçme suyu aboneliği ile bahçe sulayanlara tutanak tutulmakta. Bu tutanaklar sonucunda da abone iptallerine başlamış bulunmaktayız. Bu sayede su sorunu azaltılmaya devam edilmektedir. Bizim asli görevimiz suyu 24 saat kesintisiz vermektir. Suyu evsel ihtiyaçlarını, yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için vermekteyiz ama abone sahipleri sulama yaparak susuzluk sorunu arttırmaktadır. Abone sahipleri ve vatandaşlardan ricamız vermiş olduğumuz geçici insani tüketim amaçlı abonelikler ile sulama yapılmaması. Böyle bir işlem tespit edildiği takdirde tutanakla işlem yapacağız ve işlem sonucunda da aboneliklerini iptal edeceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN