Bağış adı altında 30 milyonluk vurgun! Hayvanseverlerin paralarını zimmetlerine geçirmişler: 5 gözaltı

Silivri’de kurdukları hayvan derneğine gelen bağışları zimmetlerine geçiren ve bu paraları kozmetik firmasından geçirerek aklayan beş kişi gözaltına alındı. Dernek yöneticilerinin hayvanseverlerden gelen toplam otuz milyon lirayı harcadığı öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü araştırma, Silivri’deki hayvan derneğinin yönetici ve üyelerinin bağışları usulsüz bir şekilde şahsi hesaplarına aktardığını ortaya çıkardı.

MASAK’ın hazırladığı rapora göre, 2021-2024 yılları arasında derneğin hesaplarına toplamda 37 milyon 323 bin 777 lira para girişinin olduğu belirlendi.

Bu miktarın yaklaşık 30 milyon lirası, bağışlardan elde edilen paralarla ilgili işlem olarak kaydedilmişti.

Araştırmalarda, bağış paralarının 3 bin ayrı işlemle dernek başkanı ve yöneticilerinin kişisel hesaplarına geçirildiği tespit edildi.

Şüphelilerin, söz konusu paraları kozmetik malzeme hizmeti sunan bir firma aracılığıyla aklamaya çalıştıkları ve çeşitli fatura düzenlemeleriyle bu paraların izini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi.

Bu sabah gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, bağış paralarını şahsi hesabına geçirdiği tespit edilen kozmetik firması sahibinin de aralarında bulunduğu toplam beş şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN