Babasından işi öğrendi, okulunu okuyup mühendis oldu! Şimdi eşiyle kendi fabrikasında üretiyor: Yaklaşık 60 ülkeye ürün satıyor

Babasından işi öğrendi, okulunu okuyup mühendis oldu! Şimdi eşiyle kendi fabrikasında üretiyor: Yaklaşık 60 ülkeye ürün satıyor

Bursa’da yaşayan mühendis çiftin 2015 yılında kurduğu firma, 9 yılda büyüyerek 60’a yakın ülkeye ihracat yapar hale geldi. Ürünleri hem Türkiye’de hem de dünyada önemli markaların üretiminde yer alan çift, ülke ekonomisine de katma değer sağlıyor…

Bursa’da 2015 yılında tekstil mühendisi Özel çiftinin kurduğu firma, 9 yıl içinde 60’a yakın ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katma değer sağlamaya başladı. Marsala Tekstil firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Çetin Özel, AA muhabirine, babası Mehmet Özel’in 1940’lı yıllarda Kayseri’de katır sırtında tekstil ticaretiyle uğraştığını, 8-9 yaşından beri de okul dışındaki zamanlarında babasının yanında çalışarak ticareti öğrendiğini belirtti.

bursada-muhendis-ciftin-kurdugu-tekstil-fabrikasi-3.jpg

Eşiyle Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra 2015 yılında kendi firmalarını kurdukları bilgisini veren Çetin, şunları söyledi:

"Bu firmayı kurarken amacımız uluslararası bir marka haline gelmek ve ihracatta lider bir kuruluş olmaktı. Bu niyetle firmanın tohumlarını attık ve o günden bugüne 9 yılda Bursa'nın altın ihracat ödülünü almayı başaran firmayı, çok iyi bir kumaş markası haline getirmeyi başardık. Bu anlamda öncelikle eşime ve ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Şu anda 300 çalışanımız var. Dokuma kumaş üretiyoruz. Dokuma kumaştan da giysilik kumaş üretiyoruz. Bu kumaşları uluslararası ve yerel markalara satıyoruz. Birçok ulusal ve uluslararası markaların ana kumaş tedarikçilerinden biriyiz. Aylık kapasitemiz yaklaşık 1,5 milyon metre. Üretimimizin yaklaşık yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Bu zaman zaman değişiyor, yüzde 70-80'lere çıktığımız oluyor."

bursada-muhendis-ciftin-kurdugu-tekstil-fabrikasi-1.jpg

60’A YAKIN ÜLKEYE İHRACAT YAPIYARLOR

İhracatla ilgili bilgi veren Özel, "60'a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz ve ihracat yaptığımız ülke sayısını da artırmayı hedefliyoruz. İspanya, İngiltere, Almanya, Amerika, Fransa, Rusya ve Avrupa'nın neredeyse tamamına ihracat yapıyoruz. 2024 yılı ihracat hedefimiz 15 milyon dolar. 2026'da da bu rakamı 25 milyon dolara çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

bursada-muhendis-ciftin-kurdugu-tekstil-fabrikasi-2.jpg

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Özel Özel de yıl içinde 18 fuara katılım sağladıklarını, 9 fuarda yaz koleksiyonu 9 fuarda ise sonbahar-kış koleksiyonlarını sergilediklerini belirtti. Sektör için en önemli fuarlardan olan Paris Premier Vision Fuarı’nda da yer aldıklarını belirten Özel, "Fuarlarda stantlarımıza oldukça yoğun katılımcı oluyor. Müşterilerle birkaç farklı temasımız oluyor. Fuarlar bunun en önemli parçasını oluşturuyor. Fuarlarda yeni müşteriler kazanıyoruz. Fuarlarda bizim ismimizi görerek gelen veya referansla gelen çok fazla sayıda müşterimiz oluyor. Ayrıca fuarlarda tanıştığımız kişiler daha sonra firmamızı ziyaret ediyor” ifadelerini kullandı.

bursada-muhendis-ciftin-kurdugu-tekstil-fabrikasi-4.jpg

ÇİN PAZARINDAN DAHA KREATİF, İTALYA PAZARINDAN DAHA UYGUN FİYATLI

Ürettikleri kumaşların yurt dışı pazarında çok beğenildiğine dikkat çeken Özel, şöyle konuştu:

"Pazarda aslında Türkiye'nin konumlandırıldığı bir yer var. Çin ile İtalya arasında bir konuma sahibiz. Çin pazarından daha kreatif daha kaliteli ürünler üretiyoruz. İtalya pazarından da daha uygun fiyatlı ürünler üretiyoruz. Ayrıca daha esnek ve hızlı çalıştığımız için müşteriler tarafından tercih ediliyoruz. Dinamik bir ekiple çalıştığımız için müşterilerimize servis konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Global markalarla birlikte çalışarak onlarla birlikte büyüyoruz. Kendi koleksiyonumuzu sunmamızın yanında müşterilerle birlikte karşılıklı kendi kendimizi besliyoruz. En yakın trendleri takip ediyoruz. Artık trendler çok hızlı değişiyor. Biz de koleksiyonumuzu şekillendiriyoruz. Bu bize şunu kazandırıyor, sürekli bir değişim içindeyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN