Babacan'dan ‘Teklif gelse AK Parti'ye katılır mısınız’ sorusuna yanıt: Kök sebepler durdukça tekrar birliktelik söz konusu olmaz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan, AK Parti ile iş birliği teklifi alıp almadıklarına ilişkin soruya, "Bizim ayrılmamızın kök sebepleri orada durduğu sürece tekrar bir birliktelik söz konusu olmaz" yanıtını verdi. AK Parti tarafından herhangi bir davet gelmediğini de belirten Babacan, "Eğer böyle bir davet teklif ise diyalog ilkemiz çerçevesinde biz bunu geri çevirmeyiz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün yeni anayasa çalışmaları kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Babacan, AK Parti'den iş birliği teklifi alıp almadığı yönündeki soruya, "Bayramlaşmalarda dahi bayramlaşma programımıza olumlu yanıt vermeyen bir iktidar cenahı söz konusu. Kurulduktan sonra herhalde 8 tane bayram geçirdik. Bugüne kadar bize böyle bir davet, teklif gelmedi. Eğer böyle bir davet teklifi gelir ise diyalog ilkemiz çerçevesinde biz bunu geri çevirmeyiz." yanıtını verdi.

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

"Yapacağımız şey nasıl ki anayasada bütün hazırlıklarımızı masaya koyuyorsak, mesele diğer konularsa biz bütün hazırlıklarımızı masaya koyarız ve oradan çıkarız, yolumuza devam ederiz. Ülkenin sorunlarının çözülmesi için öncelikle hakiki demokrasiyle buluşabilmek gerekiyor. Yani gerçekten ülkenin özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi anlayışıyla yönetilmesi gerektiği konusunda önce bir anlaşabilmek gerekiyor"

"KÖK SEBEPLERİ DURDUĞU SÜRECE BİRLİKTELİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

AK Parti'nin kurucularından olduğunu ancak temel ilkeler, temel değerler konusunda büyük anlaşmazlıklar yaşadıklarını belirten Babacan, "Bizim ayrılmamızın kök sebepleri orada durduğu sürece tekrar bir birliktelik söz konusu olmaz. Yani bunu ben açık bir şekilde ifade edeyim" dedi.

Emekli aylığına ilişkin düzenleme içeren kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, enflasyon farkının altı ay gecikmeli olarak emeklilere ve memurlara verildiğini söyledi, Türk lirası cinsinden maaş alan herkesin yoksullaştığını ve refah kaybı yaşandığının da altını çizdi.

"AYNI UYGULAMANIN ASGARİ ÜCRETLER İÇİNDE YAPILMASI ELZEM"

Emekliye yapılan zammın hakkın kısmen karşılanması olduğunu söyleyen Babacan, "Çünkü gerçek hak, gerçek enflasyon kadar verilen zamdır. Aynı uygulamanın asgari ücretler içinde yapılması ben elzem görürüm." diye konuştu.

Enflasyonun yılda yüzde altı yedi seviyesine düştüğü dönemlerde ara zam yaptıklarını hatırlatan Babacan, "Enflasyonun yüzde yetmiş olduğu yüzde altmış olduğu bir dönemde bir Temmuz'u pas geçmek ne demek ya? Yani milyonlarca insanın sırtından onların refahını düşürerek uygulanan bir ekonomik program bu ülkenin yarınlar için bir fayda getirmez." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin yönetiminin başında olduğu gibi ekonomi yönetiminin başında da olduğunu belirten Babacan şunları söyledi:

"Asgari ücretin bu bir Temmuz'da pas geçirmesi bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde yani bizim dönemimizde yaşanmamış bir şeydir. Mutlaka bunun da gereğinin yerine getirilmesi gerekir. Bu kul hakkıdır. Yani enflasyonu üretip yıllarca yanlış politikalarla, inatla enflasyonu patlatıp bu enflasyonun karşılığını asgari ücret diye vermemek kul hakkıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN