Azmin zaferi: Emekli öğretmen 63 yaşında tıp fakültesi diploması aldı

Azmin zaferi: Emekli öğretmen 63 yaşında tıp fakültesi diploması aldı

Kayseri'de yaşayan Sergül Evci, 1978'de kazandığı ERÜ Tıp Fakültesi'ni 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle bırakmak durumunda kaldı. Evlendikten sonra Fizik öğretmenliği yapan Evci, emekli olduktan sonra tıp hayalinin peşinden gitti. 63 yaşında tıp fakültesinden mezun olan Evci, azim dolu hikayesiyle ilham kaynağı oldu.

Kayseri'de yaşayan Sergül Evci (63), 1978 yılında kazandığı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’ni 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle nedeniyle bırakmak zorunda kaldı. 2’nci sınıftayken okulu bırakan Evci, evlenip 2 çocuk sahibi olduktan sonra yeniden eğitim hayatına döndü ve Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu.

9661385.jpg

20 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTI, EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DOKTOR OLDU

Fizik öğretmenliğinden 2014 yılında emekli olan Sergül Evci, 7143 sayılı Af Kanunu ile yarım kalan doktorluk hayalini gerçekleştirmek için yeniden tıp fakültesine başladı. 63 yaşında ERÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olan Evci, mezuniyet töreninde büyük bir gurur yaşadı.

9661386.jpg

HAYALLERİNDEN VAZGEÇMEDİ

Sergül Evci, yaşadığı süreci anlatırken, "20 sene fizik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli oldum. 18 yaşından bu yana doktor olmak hayalimdi. Türkiye’nin karışık olduğu bir dönemde tıp okuyordum. Kendimi psikolojik olarak devam edecek güçte bulamadım. O nedenle okulu bıraktım. Okumanın insanın ufkunu genişlettiğine inanıyorum" dedi.

9661384.jpg

'ACABA UYUYORUM DA RÜYA MI GÖRÜYORUM?'

Tıp fakültesini bıraktıktan 45 yıl sonra hayallerine kavuşan Evci, "Rüyada gibiyim. Acaba uyuyorum da rüya mı görüyorum yoksa bu bir hayal mi? Çok emin değilim. 63 yaşında ERÜ Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Başka bir üniversite okumamaya karar verdim. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (TUS) girmeyi düşünmüyorum. Biraz yavaşlamak istiyorum. Yoruldum ama hasta muayene edeceğim" diye konuştu.

9661382.jpg

'SONUNDA BAŞARDIM'

Sergül Evci, pes etmeyi düşündüğü anlar olduğunu fakat çocukları, arkadaşları ve çevresindeki insanların desteğiyle devam etmeye ikna olduğunu belirtti. Evci, "Sonunda başardım" diyerek azmin ve kararlılığın önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN