Ayşe'yi ölüme götüren ihmal: 'Temelsiz' reklam panosu üzerine düştü

Ayşe'yi ölüme götüren ihmal: 'Temelsiz' reklam panosu üzerine düştü

Ankara'da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle otobüs durağına devrilen reklam panosu, işten çıkıp eve gitmek için otobüs bekleyen Ayşe Yavuz'u (22) hayattan kopardı. Savcılığın başlattığı soruşturmada bilirkişi heyeti ön raporunu hazırladı. Raporda reklam panosunu taşıyan kolon için temel kazısının derin yapılmadığı ve az beton döküldüğü belirtildi.

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Menderes Mahallesi, Alpaslan Caddesi'nde geçtiğimiz günlerde saat 21.30 sıralarında Sincan Belediyesine ait reklam panosu, şiddetli sağanak ve rüzgardan otobüs durağına devrildi. Bir şirkette sekreter olarak çalışan ve işten çıkıp eve gitmek için durakta otobüs bekleyen Ayşe Yavuz (22) ile yanında bulunan bir kişi devrilen panonun altında kaldı. Ayşe Yavuz hayatını kaybederken, yaralanan diğer kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor tamamlandı.

9 sayfalık ön raporda, şiddetli yağış sürerken '50056 EGO' numaralı otobüs durağı üzerine Sincan Belediyesi tarafından yaptırılan reklam panosunun temelden sökülerek devrilmesi sonucunda Ayşe Yavuz'un olay yerinde öldüğü, durakta bekleyen 1 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, olayın olduğu saatte kuvvetli fırtına olarak tanımlanan rüzgarın saatteki hızının 75 ile 88 kilometre arasında olduğu bilgisine de yer verildi.

tt.jpg

4,5 METRE YERİNE 1,35 METRE TEMEL KAZILMIŞ

Raporda Sincan Belediyesi'ne ait dikdörtgen şeklindeki panonun yatay uzunluğunun 12 metre, düşey uzunluğunun 6 metre olduğu belirtildi. Ön inceleme sonucunda, temel derinliğinin ortalama 1 metre 35 santim olduğu, temel betonu içerisine 3 adet 1 metre 35 santim uzunluğunda kutu profil yerleştirildiği, kutu profillerin bulunduğu betonun ise temel üzerinde demirle panoyu taşıyan 9,30 metrelik kolona vida ile sabitlendiği anlatıldı.

Raporda 'reklam panosu alımı ve montajı' işinde, teknik şartnameye göre reklam panosunu taşıyan 9 metre 30 santimlik kolon için 4,5 metre derinliğinde temel kazısı yapılması gerekirken sadece 1 metre 35 santimlik kazı yapıldığı belirtildi. Yine şartnameye göre, 18 metreküplük temel betonu dökülmesi gerekirken, 5,40 metreküplük beton döküldüğü ifade edildi.

Raporda, söz konusu 'reklam panosu alımı ve montajı' işini teknik şartnameye uygun yapmayan firmanın ve firma müdürü S.E.Ü.'nün asli kusurlu olduğu belirtilirken, denetim yapmayan belediyenin de sorumluluğu bulunduğu, dosyada kusuru bulunan başka kişi ve kurumların olup olmadığına ilişkin çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN