Aydın’da bolca var ama yiyen yok! Kilosu 120 TL’den satılıyor, uzmanlar bol bol tüketin diyor

Aydın’da bolca var ama yiyen yok! Kilosu 120 TL’den satılıyor, uzmanlar bol bol tüketin diyor

Ege'nin verimli şehirleri arasında yer alan Aydın'ın en önemli ürünleri arasında bulunuyor kentin dört bir yanını sarıyor. Bolca bulunmasına rağmen kimse yüzüne bakmıyor. Şifasını uzmanlar bile sıkça vurguluyor Canan Karatay'ın olmazsa olmazları listesinde yer alıyor.

Tarım kenti Aydın'ın en önemli ürünleri arasında yer alan zeytin, kentin dört bir yanında yaygın olarak bulunuyor. Hem kahvaltıların hem de salataların vazgeçilmezleri arasında yer alan zeytin şehirde bolca bulunsa da aydınlılar tarafından çok sık tüketilmiyor. 25 yıldır zeytin üzerine ürünler satan Yahya Ayvaz, vatandaşların kahvaltı yapmak yerine poğaça ve böreklerle günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı geçiştirdiklerini söylüyor. Yahya Ayvaz pastanelerden muzdarip olduğunu belirterek kahvaltılık ürünler satan esnafın kötülendiğini belirtiyor.

KİMSE YÜZÜNE BAKMIYOR

Aydın'ın Efeler ilçesinde zeytin işletmeciliği yapan Yahya Ayvaz, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu olmak üzere zeytinin bütün çeşitlerinin satıldığını belirtti. Kırma zeytin, çizik zeytin ve tek bıçaklı delinmiş zeytin olmak üzere herkesin tercih edeceğim zeytinleri müşterilerle buluşturduğunu belirten Ayvaz, zeytin mahsulünde düşüş olmamasına rağmen Ramazan Bayramı'ndan sonra satışların azaldığını vurguladı.

Aydın'da ağaç çok, yiyen yok - YeniSöke Gazetesi

Zeytin ağaçlarının bir sene meyve vermese bile bir sonraki sene mutlaka meyve verdiğini belirtirken bu sene zeytin oranında azalma olmadığını belirtip yeteri kadar ürün olsa bile alan olmadığını vurguladı. Pastane ve poğaça satan mekanların artması ile kahvaltı kültürünün yok olduğunu dile getiren Ayvaz, “ Kahvaltı yapan kişi sayısı azaldı. Bu durum da zeytin satışlarını olumsuz yönde etkiledi. Sağlıklı kalmak için vatandaşlar kahvaltı sofralarına geri dönmeli." ifadelerini kullandı.

Aydın'da ağaç çok, yiyen yok - YeniSöke Gazetesi

VATANDAŞA PAHALI GELİYOR

Zeytinyağı satışlarının zeytinden daha kötü durumda olduğunu dile getiren Ayvaz, kahvaltı yapan kalmadığını belirterek fiyatını çok pahalı olması nedeniyle zeytinin, zeytinyağı pek fazla tercih edilmediğini aktardı. Ayvaz, zeytin fiyatlarının 1 kilosunun 120 TL'den başladığını belirterek zeytinyağının 1 litresinin 300 TL olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN