Ayağına sarımsak koydu bu hale geldi! Grip için yapılıyor ama çok tehlikeli... Sarımsak yanığı nedir?

Ayağına sarımsak koydu bu hale geldi! Grip için yapılıyor ama çok tehlikeli... Sarımsak yanığı nedir?

Tedavi için doğal yöntemleri tercih eden vatandaşların başına gelen talihsiz olaylar son zamanlarda sık sık gündeme gelmeye başladı. Doğal tedavi amacıyla kullanılan ürünlerden biri olan sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor. Gripten kurtulayım derken ayağınızdan olmayın. Ayağına koyduğu sarımsak bakın ne hale getirdi…

Doğanın mucizevi etkisinden yararlanayım derken vücudunuza zarar vermeyin. Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan sarımsak yanığı vakaları uzmanlarında dikkatinde yer alıyor. Son dönemde bebeklerin ayağına sarımsak sürüp bağlayarak uyutmak yaygın bir uygulama haline dönüşürken uzmanlar son derece yanlış ve riskli olduğunu sık sık vurguluyor. İşte sarımsaktaki büyük tehlike…

SAKIN BU UYGULAMAYI YAPMAYIN

Bebeğinizin ayağına veya herhangi bir yerine sarımsağı direkt olarak uygulamanın son derece Yanlış bir bilgi olduğunu belirten uzmanlar, sarımsağın zeytinyağında en az birkaç hafta bekleterek hazırlanmış olan maseratı yağının kullanılması gerektiğini vurguladı. Bu durumun bile alerji potansiyeli olan bebeklerde uygulanmaması gerektiği belirtilirken önce küçük bir alanda deneme yapıldıktan sonra uygulanabileceğini belirtiyor. Bu durumda bile her ihtimale karşı uzun süre bekletmekten kaçınmanız gerekmektedir.

sarimsak-yanigi.jpg


BEBEĞİN AYAKLARI YANDI

ABD'de 7 aylık bebeklerinin 2 ayağı da tabanında oluşan yanık ve su toplaması şikayeti ile acile başvuran aile bebeğim burun tıkanıklığı ve öksürük şikayeti olduğunu söyledi.Tedavi için doğal yöntemler denemek istediklerini belirten aile internette gördükleri bilgiyi bebekleri üzerinde uyguladığını söyledi. Uykudan önce bebeğinin iki ayağına birden yarımşar ezilmiş sarımsak uygulayıp streç filmle kapattıklarını söyleyen aile beklenmedik bir sonuçla karşı karşıya kaldılar.

sarimsak-su-toplama.jpg

Bebek uyandı da streç filmi açan Aile iki ayağının altının da su topladığını fark edip hemen acile başvurdu. Bebek ağrı nedeniyle fazla huzursuz olduğu için önce parasetamol ve ibuprofen veriliyor; daha sonra derhal hastanenin yanık ünitesine sevk ediliyor. Gerekli müdahalenin yapılarak bebeğin ayağındaki yaralar temizlendi.

ÇOCUK HAKLARI SAVUNULUYOR

Yaşanan olayın ardından ekipler Sosyal Hizmetler’e de haber verdi. ABD gibi bazı ülkeler küçük çocuklardaki sarımsak yanığı vakalarını istismar olarak değerlendirmektedir. Yaşamam olayı ardından bebek sosyal hizmetlerin özel izni ile taburcu edildi. Taburcu edilmesinin ardından yaralar tamamen İyileşene dek aile haftalar boyu düzenli aralıklarla yanık ünitesine gelmek durumunda kaldı. Sosyal Hizmetlerde sık sık aileyi ziyaret ederek bebeğin durumunu kontrol etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN