Avukatlara kötü haber: Reklam yapmaları yasaklandı

Avukatlara kötü haber: Reklam yapmaları yasaklandı

Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nde yapılan son değişikliklerle, avukatların reklam yapmaları yasaklandı. Uzmanlara göre, bu yeni düzenleme, avukatlık mesleğinin itibarını korumak, haksız rekabeti önlemek ve müvekkil- avukat ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Avukatlık mesleğindeki reklam yasağına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik ile birlikte avukatlık mesleğinde reklam yasağına ilişkin düzenlemeler getirildi. Bu düzenlemeyle avukatların reklam yapma sınırları daha da daraltıldı. Değişikliğin en dikkat çeken yönleri şunlar:

UYARI YERİNE DOĞRUDAN SORUŞTURMA

Buna göre, yönetmelik değişikliğiyle reklam yasağına aykırılık halinde uyarı yazısı gönderme usulü kaldırıldı. Reklam yasağına aykırılık halinde avukatlar hakkında resen soruşturma açılacak. İlgiliye savunma istemini de içeren yazı tebliğ edilecek.

ÇEVRİMİÇİ ORTAMDA REKLAM YASAĞI GENİŞLETİLDİ

Avukatlar, sosyal medya ve internet sitelerinde kendilerini veya hizmetlerini öne çıkaracak hiçbir içerik paylaşamayacaklar. İnternet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden bir başka siteye yönlendirecek kısa yolları kullanması yasaklanan avukatlar, ayrıca, çevrim içi mecralarda reklam veremeyecek ve alamayacak.

Avukatlar, mesleki kimliğiyle ilişkilendirilecek şekilde yaşamları, kazançları, mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlarda da bulunamayacak.

Yazılı, işitsel, görsel ve çevrim içi iletişim araçlarında, avukat ünvanının kullanıldığı durumlarda ve özel yaşamlarına ilişkin paylaşımlarında avukatların, mesleğin itibarını zedeleyici nitelikte davranışlardan kaçınmaları gerekecek.

MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİNDE SINIRLAMA

Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapacakları görüşmelerde de reklam yasağına uymak zorunda olacaklar. Görüşmelerin amacına uygun, mesleğin saygınlığına yaraşır ve gizliliğe uygun bir şekilde yapılması gerekecek. Uzmanlara göre, bu yeni düzenleme, avukatlık mesleğinin itibarını korumak, haksız rekabeti önlemek ve müvekkil- avukat ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN