Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası

Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası

Şeriat paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı "şeriat" paylaşımının ardından gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Altun bugün (16 Mayıs), İstanbul Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

'SUÇ İŞLEYENLER TWEETİ GÜNDEME GETİRENLERDİR'

Sanık Feyza Altun, “14 yıldır avukat olarak görev yapıyorum, şeriat Türkiye’de korunan bir değer değildir. Olay tarihinde ben Farsça bir şiiri X sosyal paylaşım sitesinde kendi adıma kayıtlı kullanıcı hesabımdan paylaşmıştım. Bu paylaşımdan sonra tanımadığım birisi "lan Feyza şeriat atak mı geçiriyorsun" şeklinde paylaşımda bulundu. Bunun üzerine ben iddianameye konu tweeti attım. Bu tweetin yanlış anlaşılabileceğini fark edince 5-10 dakika sonra bu tweeti sildim. Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir. Türkiye’de şeriat yönetiminin olmasını kabul edemem, Türkiye laik bir devlettir, şeriat yönetimi kafa kesen bir yönetimdir. Ben böyle bir yönetim istemiyorum. Benim din ve vicdan özgürlüğüyle bir problemim yoktur. Beraatıma karar verilmesini talep ederim” dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Feyza Altun’un 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

9 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Feyza Altun’un "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca Feyza Altun’un suç nedeniyle pişmanlık duymamasından dolayı indirim uygulamadı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altun, "Laik Türkiye Cumhuriyeti olmasa savcı makamında oturamayacak bir kadın savcı üst hadden cezalandırılmamı istedi. Pişman olmadığım için HAGB de (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) atlanarak 9 ay hapis cezası verildi. Türkiye laiktir laik kalacak." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN