Atama bekleyenler gözardı mı ediliyor?: Binlerce öğretmene 'başöğretmenlik' yoluyla ek ödeme

Atama bekleyenler gözardı mı ediliyor?: Binlerce öğretmene 'başöğretmenlik' yoluyla ek ödeme

On binlerce atanamayan öğretmen atama beklerken, 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açıldı. Yeni düzenlemeye göre, başöğretmen unvanı alacak yaklaşık 230 bin öğretmen, maaşlarına ek olarak 10 bin TL'ye varan ek ödeme alacak. Ayrıca öğretmenlere yönelik suçlarda cezalar artırılacak ve Milli Eğitim Akademisi kurulacak.

Öğretmenler için yeni düzenleme yapıldı. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekeceği açıklandı. 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapanlara başöğretmen unvanı verileceği açıklandı. 20 yılı dolduran öğretmenlerin ise doğrudan başöğretmen olacakları belirtildi. Daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da kaldırıldı.

Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre; kanunla birlikte yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılmış oldu. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödeneceği aktarıldı.

ÖĞRETMENE KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA CEZALAR ARTTI

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacağı ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ KURULACAK

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ile ilgili konular da derinlik kazandı. Eğitim kurumu müdürü veya müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecek adayların akademi tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına alınacağı aktarıldı. Bu programa katılacak yönetici adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alanlar arasından puan üstünlüğüne göre belirleneceği belirtildi. Yazılı ve sözlü sınavın birlikte yapılması hâlinde başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirleneceği duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN