Atama bekleyen on binlerce öğretmenin beklediği haber geldi! İşte atama yapılacak öğretmen sayısı

Atama bekleyen on binlerce öğretmenin beklediği haber geldi! İşte atama yapılacak öğretmen sayısı

Yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin dört gözle beklediği haber sonunda duyuruldu. Kaç kişilik atama yapılacak? sorusunun yanıtını arayanlara net yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. İşte 2024 öğretmen atamaları ile ilgili son açıklamalar…

HİLAL NAS

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen öğretmen atamaları için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Mezun olduktan sonra atanmak için bekleyen on binlerce öğretmen gelecek iyi bir haber bekliyordu. 2024 yılı kapsamında yapılacak öğretmen atamaları için kaç kişilik kontenjan belirlendiği de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TBMM'de düzenlenen resepsiyonda merak edilen soruların yanıtı Bakan Tekin'den geldi. İşte 2024 öğretmen atamaları ile ilgili son açıklamalar…

KAÇ KİŞİLİK ATAMA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM'de düzenlenen resepsiyonda öğretmen atamaları hakkında merak edilen detayları paylaştı. Bakan Tekin, gazetecilerin yoğun soruları üzerine atama sayılarını henüz açıklamayacağını belirtti ve pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında detayların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

ogretmen-atama.jpg

Edinilen bilgilere göre, bu yıl toplamda 24 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu atamalar arasında 2 bin şehit, gazi yakını ve engelli vatandaşlarımız için ayrılan kontenjanlar bulunuyor. Bakan Tekin, atamaların eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve nitelikli eğitim kadrosunu artırmak amacıyla yapıldığını vurguladı.

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından pazartesi gününü umutla beklemeye başladı. Bakanlık, atama yapılacak branşlar ve kontenjan dağılımı hakkında detaylı bilgileri de kabine toplantısı sonrasında duyuracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN